Ekonomistler, Merkez Bankası'na atanan isimleri değerlendirdi: En az faiz artışı kadar etkili ve önemli

Ekonomistler, Merkez Bankası'na atanan isimleri değerlendirdi: En az faiz artışı kadar etkili ve önemli
Merkez Bankası'nda gece yarısı kararnamesiyle değişikler oldu. Buna göre Şahap Kavcıoğlu, döneminden beri başkan yardımcılığı görevini yürüten ve tartışmaların odağında olan, Taha Çakmak, Emrah Şener ve Mustafa Duman...

Merkez Bankası'nda gece yarısı kararnamesiyle değişikler oldu. Buna göre Şahap Kavcıoğlu, döneminden beri başkan yardımcılığı görevini yürüten ve tartışmaların odağında olan, Taha Çakmak, Emrah Şener ve Mustafa Duman görevlerinden alındı. Yerlerine ise Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan atandı. Ekonomistler kararı sosyal medyadan değerlendirirken, birçok ekonomist yeni isimlerin liyakatli olduğuna dikkat çekti.

İşte o yorumlar:

Murat Muratoğlu: Enteresan biçimde Erdoğan'ın yaptığı atamalar liyakate dayalı ve çok başarılı...Merkez Bankası resmen bağımsız karar alacak hale geldi! Fazlasıyla iyi... Tuzak falan olmasın?

İris Cibre: Ekonomi tarafında !!! liyakatli atamalar deyip durduk Bu tip atamalar olumludur Dünkü sunum da (bir kaç eleştirel nokta hariç) olumluydu Bu sunum sonrası gelen atamalardan anlaşılıyor ki sıkıntılı gidişat kabullenildi Belki de vites artırmaya da izin verilecek "İzin verilecek" cümlesini tabii ki olumlu bulmuyorum fakat ortamımız bu, öyle değil mi? Biraz daha bekle gör politikası...

Özgür Demirtaş: Çok çok sevindim. Cevdet Akçay, Merkez Bankası için gayet liyakatli bir atamadır. İşte olması gereken bu Bunu her yere yaymamız lazım. Her kuruma böyle liyakatli atama yapmamız lazım. Cevdet Akçay ataması için TEBRİK ederim…

Barış Esen: Merkez Bankası’na yapılan atamalar faiz artışı kadar etkili ve önemli..Rasyonel olan enflasyon yükselirken faiz indiren ekibin faiz artış döneminde değişmeseydi.

Selva Demiralp: Hem Eylül 2021 sonrasında ekonomiyi felakete sürükleyen kararları onaylayan ekibin tasfiye edilmesi hem de yerlerine bu kadar saygın isimlerin tercih edilmesi çok olumlu sinyaller. Dilerim yeni ekip bizi Eylül 2021'deki şartlara bir an önce getirebilecek politika alanına sahip olur.

Kerim Rota: Sonunda TCMB'ye yakışan çok liyakatli ve önemli atamalar yapıldı. Güçlü liderler güçlü isimlerle yola çıkar. İlerisi için umutlanmamak mümkün değil. Tüm hocalara başarılar diliyorum.

Uğur Gürses: Enflasyonu patlatan ekip gitmiş, üç iyi özgeçmişi olan isim gelmiş.

Hakan Kara: TCMB’de boş kalan son Başkan Yardımcılığı pozisyonuna içerden yetişmiş liyakatli bir uzmanın atanmasında büyük fayda var. Yeni üst yönetim kendi konularında deneyimli ve birikimli olsa da bu takımın kurumsal yapıyı iyi bilen biri ile takviye edilmesi başarı şansını artıracaktır.

Mustafa Sönmez: Azledilen TCMB ekibine enflasyonu patlatan, yeni gelenlere kurtarıcı gibi bakmak saflığı! Sanki kararları Erdoğan değil, TCMB bürokrasisi alıyor! Kafanızı toplayın; ekonomide ne olacağına, siyasi hedefleriyle Erdoğan karar verir, başkası değil. Gerisi hikaye!