Emekliler, Ankara'da talepleri için sokağa çıktı: "Asgari yaşamak istemiyoruz"

Emekliler, Ankara'da talepleri için sokağa çıktı: "Asgari yaşamak istemiyoruz"
Ankara'da ‘Büyük Emekli Mitingi’nde bir araya gelen emekliler, insan onuruna yaraşır bir maaş başta olmak üzere taleplerini dile getirerek “Asgari yaşamak istemiyoruz” diye seslendi.Emekli dernekleri ve sendikaları Ankara Anıtpark’ta...

Ankara'da ‘Büyük Emekli Mitingi’nde bir araya gelen emekliler, insan onuruna yaraşır bir maaş başta olmak üzere taleplerini dile getirerek “Asgari yaşamak istemiyoruz” diye seslendi.

Emekli dernekleri ve sendikaları Ankara Anıtpark’ta düzenlenen ‘Büyük Emekli Mitingi’nde taleplerini dile getirdi.

DİSK Emekli-Sen, Emekliler Dayanışma Sendikası ve Tüm Emeklilerin Sendikası tarafından düzenlenen mitinge, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, açıklamalarda bulundu.

Emekli olduktan sonra insanca yaşayacak bir ücretin en temel hak olduğunu belirten Çerkezoğlu, şunları söyledi:

"Yasal düzenlemeler yüzünden emeklilik konusunda mağduriyetler yaşayan tüm kesimlerin yanındayız. Bugün emeklileri bir yük olarak gören, açlık sınırının bile yarısında yaşamaya mahkum edenlere karşı mücadele veriyoruz. Bugün bu meydanda olan olmayan, yüreği bizimle birlikte olan bütün dostlarımız ve yoldaşlarımızla birlikte dayanışma içinde ama mutlaka birlik ve bütünlük içinde bu mücadeleyi kazanacağız. Bizlerin mücadelesi, bugün emeklilerin mücadelesi, emeklilikte insanca yaşam mücadelesi, aynı zamanda çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğinin mücadelesidir. Aynı zamanda ülkemizin geleceğinin mücadelesidir."