ENAG’DAN TÜİK’E ÇAĞRI: GELİN VERİLERİ KARŞILAŞTIRALIM

ENAG’DAN TÜİK’E ÇAĞRI: GELİN VERİLERİ KARŞILAŞTIRALIM
Enflasyon araştırmaları yaparak her ay oranları kamuoyuna duyuran Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy, TÜİK'e onaylatılmadan yayımlanan istatistiklere hapis cezası geleceğine yönelik haberler...

Enflasyon araştırmaları yaparak her ay oranları kamuoyuna duyuran Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy, TÜİK'e onaylatılmadan yayımlanan istatistiklere hapis cezası geleceğine yönelik haberler ile ilgili konuştu, “Biz açıklamaya devam edeceğiz” dedi, TÜİK’i verileri şeffaf bir biçimde karşılaştırmaya çağırdı.

ENAG’ı hedef aldığı iddia edilen düzenlemeye göre; TÜİK dışında başka bir kurum, enflasyon hesaplayamayacak. Hesaplayıp kamuoyuna açıklayabilmek için TÜİK’e izin başvurusu yapacak. TÜİK de 2 ay içinde başvuruyu sonuçlandıracak. Bu şartları yerine getirmeden veri açıklayanlara 3 yıla kadar hapis cezası verilebilecek, habere ve internet sitesine erişim de engellenecek.

‘BİZ OLMASAK YÜZDE 40’TA BIRAKACAKLARDI ENFLASYONU’
Hakkında TÜİK'in şikâyeti üzerine açılan bir ceza davası da bulunan Veysel Ulusoy, Politikyol internet sitesindeki makalesinde TÜİK’e çağrı yaptı. Prof. Ulusoy, “Tartışmayı şuraya ya da buraya çekmeye gerek yok: Buna lüksümüz de yok. En iyisi açın Meclis'i, orada canlı yayında halkın gözü önünde karşılaştıralım her şeyi. Açamazsanız gelin çayımızı içerken biz size açıklayalım her şeyi. Kamera kaydı da alarak tabii” diye konuştu.

Halk TV’nin internet sitesine yaptığı açıklamada Ulusoy, “Biz bütün engellere rağmen, bütün davalara rağmen halkın bütçesini korumak için elimizden geleni yaptık ve ciddi bir fayda sağladık. Aldığım duyuma göre yüzde 40'larda bırakacaklardı enflasyonu, revize etmek zorunda kaldılar bizim somut verilerimizle. Bu sayede halkın bütçesine rahatlama sağladım” ifadelerini kullanmıştı.