Erdal Sağlam: 7,5 puanlık faiz artışı yapılırsa artık sürpriz sayılmayacak

Erdal Sağlam: 7,5 puanlık faiz artışı yapılırsa artık sürpriz sayılmayacak
10haber yazarı Erdal Sağlam, bugün yayımlanan yazısında, Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı faiz artışını gündemine taşıdı. Sağlam "7,5 puanlık faiz artışı Bakan Şimşek ve Merkez Bankası ekibinin, iki ay gecikmeyle...

10haber yazarı Erdal Sağlam, bugün yayımlanan yazısında, Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı faiz artışını gündemine taşıdı. Sağlam "7,5 puanlık faiz artışı Bakan Şimşek ve Merkez Bankası ekibinin, iki ay gecikmeyle Cumhurbaşkanı'nı ikna etmesiyle gerçekleşti. Bu değişiklik, artık Cumhurbaşkanı'nın yüksek faize devam edebileceğini gösterdiği için 5 puanlık artış yapılması beklenir oldu" dedi.

Sağlam, yabancı ve yerli bankacıların faiz oranlarının en az yüzde 35'e çıkacağı konusunda hemfikir olduğunu belirtti. Sağlam yazısının devamında "Bu oranın da yetmeyeceği ve yıl sonunda yüzde 40 politika faizine ulaşılacağı konusundaki tahminler de giderek artmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Sağlam, "Piyasalar bugün en az 5 puanlık faiz artışı çıkmasını bekliyor ama 7,5 puanlık artış yapılırsa da artık sürpriz niteliğini kaybetmiş bir haber olacak." dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın