Eski TCMB Başkanı'ndan KKM adımı değerlendirmesi: “Eli sopalı” politikaların başka bir versiyonu

Eski TCMB Başkanı'ndan KKM adımı değerlendirmesi:  “Eli sopalı” politikaların başka bir versiyonu
Eski Merkez Bankası Başkanı Dursun Yılmaz, KKM'den çıkış için atılan adımları sosyal medya hesabından değerlendirdi. Cuma gecesi yayımlanan kararnameyle, KKM'ye dövizden dönüşler ve bu hedefi gerçekleştiremeyen bankalara...

Eski Merkez Bankası Başkanı Dursun Yılmaz, KKM'den çıkış için atılan adımları sosyal medya hesabından değerlendirdi. Cuma gecesi yayımlanan kararnameyle, KKM'ye dövizden dönüşler ve bu hedefi gerçekleştiremeyen bankalara uygulanan menkul kıymet bulundurma zorunlu kaldırıldı. Ancak TCMB bu kez de bankalara vadesi sona eren KKM hesaplarının TL mevduata dönüştürülmesi hedefini getirdi. Yeni sistemde bankalar KKM'de vadesi dolan hesapları TL mevduata geçiremediği taktirde zorunlu menkul kıymet bulunduracak.

Durmuş Yılmaz ise bu kararı şöyle değerlendirdi:

"KKM çıkış stratejisi olarak sunulan düzenlemeler Önceki bakan ve başkan tarafından uygulamaya sokulan “eli sopalı” politikaların başka bir versiyonu. Dosdoğru anayol varken yine yan yollara sapılıp zaman kaybettirilip insanlarımızın refahından çalınıyor. Programsız olmaz"