Ev hanımlarına emeklilik düzenlemesinde sona gelindi: Çalışan annelere yıpranma gündemde

Ev hanımlarına emeklilik düzenlemesinde sona gelindi: Çalışan annelere yıpranma gündemde
SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları yüzde 49,25 oranında artırıldı. Milyonlarca işçi ve Bağ-Kur emeklisinin beklediği kararı dün Bakan Işıkhan açıkladı. Diğer yandan ev hanımlarının emekli olabilmesine ilişkin düzenlemede...
SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları yüzde 49,25 oranında artırıldı. Milyonlarca işçi ve Bağ-Kur emeklisinin beklediği kararı dün Bakan Işıkhan açıkladı. Diğer yandan ev hanımlarının emekli olabilmesine ilişkin düzenlemede sona gelindi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ortak yürüttüğü çalışmalarda artık sona gelindi. Proje hayata geçtiğinde ev hanımlarına yıllık 25 bin 600 TL prim desteği sağlanacak.

Torba yasaya girmesi beklenen düzenlemeyle ev hanımlarının prim ödemelerinin üçte birini devlet karşılayacak. Ev hanımlarının ödeyeceği tutarsa, son asgari ücrete göre 4 bin 357 TL olacak.

ATV Haber'e konuşan SGK Uzmanı İsa Karakaş "Ev hanımlarının isteğe bağlı sigorta primleri bugün itibariyle 6 bin 400 TL. Devlet ise her ay bu paranın 2 bin 133 TL'sini karşılayacak" dedi.

Ev hanımları, isteğe bağlı sigorta yaptırarak; emeklilik hakkı kazanabildiği gibi bakmakla yükümlü olduğu kişiler de sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecek. Ayrıca çalışan anneler ve ev hanımları için yıpranma payı da gündemde.