Faiz kararı sonrası Borsada son durum

Faiz kararı sonrası Borsada son durum
Merkez Bankası'nın faizi yüzde 35'e çıkarmasının ardından Borsa İstanbul'da BIST 100 yüzde 2'nin üzerinde yükselişle başladığı günde yükselişini sınırlı şekilde devam ettiriyor.BIST100 endeksi saat 14.07 itibarıyla yüzde...

Merkez Bankası'nın faizi yüzde 35'e çıkarmasının ardından Borsa İstanbul'da BIST 100 yüzde 2'nin üzerinde yükselişle başladığı günde yükselişini sınırlı şekilde devam ettiriyor.

BIST100 endeksi saat 14.07 itibarıyla yüzde 2,05 yükselişle 7576 puandan işlem görüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün Suudi Arabistan'da gerçekleştirdiği yatırımcı toplantısında Türkiye'nin "güvene dayalı" ekonomi politikasıyla kaybettiği yabancı yatırımcıyı geri getireceğini ancak bunun zaman alacağını ifade etmişti. Bu açıklama sonra borsada düşüş başlamış ve endeks yüzde 7,06 değer kaybederek 2 kez devre kesmişti.

Borsada düşüşü tetikleyen bir diğer gelişme de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas-İsrail çatışmalarına ilişkin olarak partisinin grup toplantında yaptığı konuşma oldu. Erdoğan, Hamas'ın bir terör örgütü olmadığını belirterek, Gazze'ye yönelik olarak "askeri müdahale" olabileceğini ifade etmişti.

TIKLAYIN- Merkez Bankası’ndan 500 baz puanlık faiz artışı