Faiz yüzde 25'e çıktı: Yeni Şafak sustu, iktidara yakın gazeteciler savunmaya geçti

Faiz yüzde 25'e çıktı: Yeni Şafak sustu, iktidara yakın gazeteciler savunmaya geçti
Merkez Bankası dün faizi şok bir kararla 750 baz puan artırarak yüzde 25'e çekti. Seçimlerden önce hükümetin uyguladığı "düşük faiz" politikasına destek veren iktidara yakın yazar ve gazeteler ise alınan yüksek faiz kararını...

Merkez Bankası dün faizi şok bir kararla 750 baz puan artırarak yüzde 25'e çekti. Seçimlerden önce hükümetin uyguladığı "düşük faiz" politikasına destek veren iktidara yakın yazar ve gazeteler ise alınan yüksek faiz kararını savunmaya girişti.

Gazeteci Zafer Şahin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kararın ardından yaptığı açıklamayı X'te alıntılayarak "Merkez Bankası’nın faiz kararından sonra Dolar, Euro ve altında yaşanan sert düşüş umut verici. Pahalılık ve yüksek enflasyonun beli kırılacak. Millet rahat bir nefes alacak.Felaket tellalları üzülecek Türkiye kazanacak." dedi.

Yine iktidara yakınlığıyla bilinen Hacı Yakışıklı ise Erdoğan'ın "Nass" açıklamasını hatırlatanlara yönelik "Faiz haramdır, nas budur; bu hakikat hiçbir zaman değişmez! Fakat siz hükümeti küresel sisteme uymaya davet ettiniz, hepiniz siyasiler olarak bunu istediniz; küresel sisteme uyulup güçlenme çabası karşısında ise "Nas ne oldu?" diye sanki umurunuzdaymış gibi dalga geçiyorsunuz!" dedi.

İktidara yakın Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör ise bugünkü yazısında faiz artışına ilişkin olarak "Merkez Bankası kararının ardından mevduat faizlerinin yüzde 35-45 arasına çıkması, kredi faizlerinin de (ihtiyaç kredisi, ticari kredi vb) yüzde 40-50 bandına oturması beklenebilir. Tabii, bu durum da reel sektör açısından olumsuz olabilir. Umarım, süreç uzun sürmez. Çünkü, enflasyonun yanına işsizlik ve durgunluğun da eklendiği bir dönem bugünkünden daha da kötü olabilir!" dedi.

Cem Küçük alkışladı

Yine iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Cem Küçük ise "Merkez Bankası faizleri 7.5 puan artırdı. Yüzde 25 oldu. Süper oldu." diyerek yazısının sonuna da alkış emojisi ekledi. Bir takipçisi ise Küçük'e yanıt olarak "Faiz haramdır. Alkış. Faiz farzdır. Alkış. Senin işin de zor" dedi.

Yeni Şafak suskun!

2 sene önce faizi yüzde 19'a çıkaran eski TCMB Başkanı Naci Ağbal'ı hedef alarak "Bu operasyonu kimin adına çektiniz?" manşeti atan, geçen ayda yeni başkan Hafize Gaye Erkan'ın yaptığı faiz artışına "Bu son olsun!" manşetiyle tepki gösteren Yeni Şafak ise faizin 750 baz puanla yüzde 25'e çıkarılmasını tepkisiz kaldı.

Yeni Şafak haberle ilgili herhangi bir yorum yapmayarak bugün Erdoğan'ın AKP'nin 22. yıl dönümü için yaptığı konuşmadan konut fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamayı "Konut ve kiraya da denge gelecek" manşetiyle gördü. Yeni Şafak'ın 1. sayfasında faiz haberi çok küçük bir şekilde yer aldı. Haberle ilgili bir yorum da yapılmadı.

İşte o paylaşımlar: