FATURA BU DEFA STOKÇULARA GELDİ

FATURA BU DEFA STOKÇULARA GELDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, “Türk yapısı olarak Türkiye olarak tüm Körfez ülkeleri ile olan birlikteliğimizi çok daha güçlenerek devam ettirmekten yanayız. Muhalefetin rahatsızlıklarını...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, “Türk yapısı olarak Türkiye olarak tüm Körfez ülkeleri ile olan birlikteliğimizi çok daha güçlenerek devam ettirmekten yanayız. Muhalefetin rahatsızlıklarını biliyoruz. Buna rağmen bu ilişkileri devam ettirmekte kararlıyız” dedi. Erdoğan, asgari ücrete ilişkin soruya, “En uygununu masaya yatırarak nihai kararımızı vereceğiz, sadece işçi kesiminin değil işverenin de memnun olması lazım” yanıtını verdi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
“Biz kesinlikle bu noktada işçimizi zora sokmayacağız. Asgari ücret noktasında da en uygununu masaya yatırarak nihai kararımızı vereceğiz. Bu nihai kararla birlikte temenni ediyorum ki sadece işçi kesiminin buradaki memnuniyeti değil işverenin de bu alınan kararla memnun olması lazım.”

ÖNÜMÜZDEKİ YIL SEÇİM ÖNCESİ…
“Sadece bu dönemde alınacak karar değil, bir de önümüzdeki yıl seçim öncesi alınacak olan karar da var. Bütün bunları düşünerek karar vereceğiz. Bu kararla beraber de inşallah yolumuza devam edeceğiz.”

STOKÇULUK CEZASI ARTACAK
Şu anda Ticaret Bakanımız da burada. Benim en çok rahatsız olduğum konu stokçuluk. Stokçuluk biliyorsunuz Diyanet İşleri Başkanımın yanında bunu konuşmak bana düşmez ama bizim dinimizde de haramdır. Görüyoruz ki stokçuluk yapanlar var her alanda. Son zamanlarda otomotiv sektöründe bile stokçuluk var. Gıdada stokçuluk yenilir yutulur bir şey değil. Şu anda cezai müeyyide çok düşük. Mehmet Bey’e de söyledim, hazırlıklarınızı yapın bu müeyyideyi onları rahatsız edici bir noktaya çıkaralım. Bu işin başka çıkar yolu yok, bedelini ağır ödeyecekler. Vatandaşımıza hele hele gıdada bu zulmü yapanlara buyur yoluna devam et diyemeyiz. Ne gerekiyorsa bunu başta Ticaret Bakanlığı olmak üzere gerekli adımları atacağız.”