Gelecek Partili Serkan Özcan faiz kararını destekledi: Milletin verdiği mesajı anlayan siyaset kazanır

Gelecek Partili Serkan Özcan faiz kararını destekledi: Milletin verdiği mesajı anlayan siyaset kazanır
Merkez Bankası (MB), politika faizini 750 baz puan artışla yüzde 25’e yükseltti. Gelecek Partisi Sözcüsü ve ekonomist Serkan Özcan kararı savundu, "Geç de olsa iktidarın rasyonel politikalarda karar kıldığına dair emarelerin...

Merkez Bankası (MB), politika faizini 750 baz puan artışla yüzde 25’e yükseltti. Gelecek Partisi Sözcüsü ve ekonomist Serkan Özcan kararı savundu, "Geç de olsa iktidarın rasyonel politikalarda karar kıldığına dair emarelerin gelmiş olması kıymetlidir" dedi.

Merkez Bankası en son 2018 döneminde faizi yüzde 24’e çıkarmıştı. Bu kararla faiz 4 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, "Nass var" demişti ve son üç Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısına kadar faiz hiç artırılmamış, aksine düşürülmüştü.

TIKLAYIN: Merkez Bankası’ndan şahin adım: Faiz yüzde 17,5’ten yüzde 25’e yükseldi

Yeni ekonomi yönetimi faiz artırımlarını tekrar başlatırken Gelecek Partili Serkan Özcan, 750 baz puanlık artış kararını şöyle değerlendirdi:

"Bazı muhalif arkadaşlarımda rahatsızlık yaratmış"

"Bugün alınan politika kararını “kıymetli” bulduğumu söylemem dahi aklına güvendiğim bazı muhalif arkadaşlarımda rahatsızlık yaratmış.

"Geç de olsa kıymetlidir"

Merkez Bankası politikaları ile ilgili doğruları söylediği için açıkça haksızlığa uğrayan, Eylül ayında tekrar mahkemede Hakim karşısına çıkacak biri olarak yine söylüyorum: Ülke çok şeyler kaybetti ama yanlış politikalarda ısrar etmek bu kayıpları bir noktada daha büyük sosyal istikrarsızlıklara taşıyabilirdi. Geç de olsa iktidarın rasyonel politikalarda karar kıldığına dair emarelerin gelmiş olması kıymetlidir.

"Açıkça destek belirtmek ahlakın gereğidir"

Yanlış olduğu için açıkça ve bedelini ödeyerek eleştirdiğimiz hususlarda doğru yönde bir değişim olduğunda açıkça destek belirtmek ahlakın gereğidir. Yeter ki bu yoksullaşmayı, ekonomik adaletsizliği ortadan kaldırmak için doğru işler yapılmaya devam edilsin. Değişime açık olan, milletin verdiği mesajı anlayan ve önemseyen siyaset kazanır."