Gelecek Partili Serkan Özcan'dan "faiz" değerlendirmesi: Merkez Bankası doğru yönde adım attı

Gelecek Partili Serkan Özcan'dan "faiz" değerlendirmesi: Merkez Bankası doğru yönde adım attı
Bugün toplanan Merkez Bankası (MB) Para Politikaları Kurulu (PPK), faizi 500 baz puan artırarak yüzde 30’a çıkardı. Gelecek Partisi Sözcüsü, iktisatçı Serkan Özcan, faiz kararını değerlendirdi, "Bu enflasyon illetinden kurtulacağımızı...

Bugün toplanan Merkez Bankası (MB) Para Politikaları Kurulu (PPK), faizi 500 baz puan artırarak yüzde 30’a çıkardı. Gelecek Partisi Sözcüsü, iktisatçı Serkan Özcan, faiz kararını değerlendirdi, "Bu enflasyon illetinden kurtulacağımızı umuyorum" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faizi 500 baz puan artışla yüzde 30’a yükseltti. TCMB PPK metninde, enflasyonun temmuz ve ağustos aylarında beklentilerin üzerinde geldiği belirtilerek “Son dönemde etkili olan ücret ve kur kaynaklı maliyet yönlü baskılar ile vergi düzenlemelerinin enflasyona önemli ölçüde yansıdığı ve aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüşün başlayacağı değerlendirildi” ifadeleri yer aldı.

Gelecek Partili Serkan Özcan, faiz kararını sosyal medyada şu ifadelerle değerlendirdi:

Merkez Bankası’nın bugün aldığı kararın ve yaptığı açıklamanın, doğru yönde atılmış yeni bir adım olduğunu düşünüyorum. Sabırlı ve samimi bir mücadeleyle ekonomimizi esir almış olan bu enflasyon illetinden kurtulacağımızı umuyorum. Mümkün olan en kısa sürede hazırlanacak bir programla, bu politikaların yaratacağı bedelin topluma adil bir biçimde bölüştürülmesini diliyorum.

TIKLAYIN | Merkez Bankası faizi yüzde 30’a yükseltti