Hafize Gaye Erkan'ın babası konuşmaları paylaştı; ekonomistler tepki gösterdi

Hafize Gaye Erkan'ın babası konuşmaları paylaştı; ekonomistler tepki gösterdi
Merkez Bankası'ndan çalışan kovduğu ve şiddet uyguladığı iddia edilen Erol Erkan eşi Gamze Erkan ile Merkez Bankası'nın başka  bir çalışanı arasındaki sohbeti yayınladı. Ekonomistler, Merkez Bankası çalışanları ile...
Merkez Bankası'ndan çalışan kovduğu ve şiddet uyguladığı iddia edilen Erol Erkan eşi Gamze Erkan ile Merkez Bankası'nın başka  bir çalışanı arasındaki sohbeti yayınladı. Ekonomistler, Merkez Bankası çalışanları ile bu sohbetlerin hem şüpheli hem de yanlış olduğunu belirtti.

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan, çalışanlardan Büşra Bozkurt'u işten çıkarttığı iddia edilmişti. Erkan, iddialara sessiz kalmadı ve Patronlar Dünyası'na açıklamalarda bulundu. Açıklamaların devamında Erkan, MB'de başka çalışan ile eşi Gamze Erkan'ın sohbetini paylaştı.

Paylaşılan sohbet içeriğinde Kübra isimli bir Merkez Bankası çalışanı, MB Başkanı Erkan'ın annesi ile görüşmek istediğini belirtiyor. Ardından da anne Gamze Erkan, Kübra'ya teşekkür ederek "Bu tokat olayının yalan olduğunu gelip bize söylediğin için teşekkür ederim" dedi.

[gallery ids="542137,542138,542139"]

Konuşmaları paylaşarak Uğur Dündar da Merkez Bankası Gaye Erkan'a sahip çıktı. Ancak ekonomistler Dündar gibi düşünmediklerini paylaşıma yorum yaparak belirttiler.

Ekonomist İris Cibre, Dündar'ın paylaşımını alıntılayarak şunları belirtti:

Bir Merkez Bankası çalışanı MB'de Gaye Hanımın annesi ile görüşmek için randevu istiyor. MB'de görüşüyorlar MB çalışanı ile mesajlaşıyorlar falan Tokat atma haberinin doğruluğunu bilmem fakat ailenin MB'de olduğu ve personelle içli dışlı olduğunun ispatı olmuş.

Ekonomist Artunç Kocabalkan ise  "Çok sayın Uğur Bey, şu ifade detay gibi gözükse de çok önemli : “…Nitekim Gaye Erkan ABD'de Türkiye'ye kaynak bulmaya çalışırken.” TCMB Başkanı'nın işi Türkiye'ye kaynak bulmak değildir. Görevi enflasyonu düşürmek, fiyat istikrarını sağlamak, sürdürülebilir büyümeyi mümkün kılmaktır. Bilgilerinize sunarım." ifadelerini kullandı.

'Affını istemeli'

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl ise konuya dair sosyal medya hesabından şu sözleri kullandı:

Merkez Bankası Başkanıyla ilgili olarak bir anda kamuoyuna yansıyan haberler ve Merkez Bankası Başkanının iktidar ve taraftarları tarafından cılız da olsa savunulmaması; Merkez Bankası Başkanının biletinin çoktan kesildiği, ancak gönderilmesinin bir gece yarısı Kararnamesiyle piyasaya olumsuz yansıyacak şekilde değil de Kamuoyu hassasiyetleri nedenine dayandığı izlenimi oluşturularak, belki de kendisinin istifasını ya da daha doğru(!) bir tabirle "affını" istemesi suretiyle "suhuletle" gerçekleştirilmeye çalışıldığı izlenimi uyandırıyor bende.