Hazine, 14,9 milyar lira borçlandı

Hazine, 14,9 milyar lira borçlandı
Hazine ve Maliye Bakanlığı 4 yıl vadeli TLREF'e endeksli tahvilde ihale öncesi satışla birlikte 14,9 milyar TL borçlanmaya gitti. Hazine ayrı bir duyuruyla 27,15 milyar TL tutarında sabit kira getirili kira sertifikası ihracı gerçekleştirdiğini...

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4 yıl vadeli TLREF'e endeksli tahvilde ihale öncesi satışla birlikte 14,9 milyar TL borçlanmaya gitti. Hazine ayrı bir duyuruyla 27,15 milyar TL tutarında sabit kira getirili kira sertifikası ihracı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Ağustos ayı borçlanma programına 4 yıl vadeli TLREF'e endeksli tahville devam etti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 4 yıl vadeli TLREF’e endeksli 3 ayda bir kupon ödemeli devlet tahvilinin yeniden ihracına 19,2 milyar TL’lik teklif gelirken, net satış 11,6 milyar TL oldu. Dönemsel faiz yüzde 3,95 oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4 yıl vadeli TLREF’e endeksli 3 ayda bir kupon ödemeli devlet tahvilinin yeniden ihracı öncesi 3,25 milyar TL satış gerçekleştirdi. İhale öncesi piyasa yapıcılardan gelen 4,8 milyar TL’lik teklife karşılık, 3,25 milyar TL satış gerçekleştirildi. Bu ihale öncesi kamuya satış olmadı.