Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Turizmde patlama yaşanıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Turizmde patlama yaşanıyor!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, artan turizm gelirinin cari açık ve Türk Lirası üzerinde olumlu yönde etkisi olduğunu paylaştı. Şimşek, İngilizce dilinde yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Turizmde patlama yaşanıyor"...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, artan turizm gelirinin cari açık ve Türk Lirası üzerinde olumlu yönde etkisi olduğunu paylaştı. Şimşek, İngilizce dilinde yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Turizmde patlama yaşanıyor" ifadelerine yer verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'ye gelen turist sayısının aylık olarak gösterildiği tabloyu paylaşarak değerlendirmede bulundu.

Şimşek, paylaşımında şu yorumu yaptı:

"Turizmde patlama yaşanıyor! Tarihin en iyi temmuz ayına damgasını vuran Türkiye, bir ayda 7,1 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırladı!

Türkiye'nin cari açığının, tüketici kredilerindeki yavaşlama ve turizm gelirlerindeki keskin artış sayesinde önemli ölçüde daralması (Haziran'daki 56 milyar dolarlık 12 aylık cari açıktan Aralık'ta 40 milyar dolar civarına) bekleniyor. Bu, liranın daha istikrarlı olmasını destekliyor."