Hepsiburada’dan deprem bölgesinde 10 bin esnaf ve KOBİ’ye "teknoloji gücü" desteği

Hepsiburada’dan deprem bölgesinde 10 bin esnaf ve KOBİ’ye "teknoloji gücü" desteği
6 Şubat 2023 tarihinde 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgede üretim ve ticaretin yeniden canlılık kazanması için çalışmalar sürüyor. Bu noktada özellikle e-ticaret uygulamaları önemli rol oynuyor....

6 Şubat 2023 tarihinde 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgede üretim ve ticaretin yeniden canlılık kazanması için çalışmalar sürüyor. Bu noktada özellikle e-ticaret uygulamaları önemli rol oynuyor. İki yıl boyunca deprem bölgesine destek vereceğini açıklayan Hepsiburada’nın “Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü” projesi kamuoyu ile paylaşıldı.

KADIN GİRİŞİMCİLERE ÖNEMLİ DESTEK

Depremin ilk günlerinde “Her Sipariş, Bir Destek” projesi başlatan Hepsiburada deprem bölgesinde faaliyet gösteren üreticilerin ve kadın kooperatiflerinin yöresel ürünlerini, ticari amaç gütmeksizin satışa sundu. Bu uygulama, kısa bir süre sonra deprem bölgesinde bulunan tüm işletme, üretici ve esnafa açıldı.

Hepsiburada’nın “Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü” projesi kapsamında bölgedeki 10 bin KOBİ ve esnafı 2 yıl boyunca, firmanın teknoloji, lojistik ve pazarlama imkânlarıyla destekleneceği açıklandı. Ayrıca 3 şehirde; küçük işletmelerin ofis, stok, lojistik, pazarlama, müşteri hizmetleri ve eğitim ihtiyaçlarına yanıt vermesi için “E-ticaret İhtisas Merkezi” projesini hayata geçirilecek.

Hepsiburada, deprem bölgesindeki üç şehirde, platformdan online satış yapan kadın girişimcilere ve kadın kooperatiflerine ürün paketleme, fotoğraflama, depolama, lojistik gibi destekler yanı sıra e-ticaret eğitimi de sağlıyor.

KADIN GİRİŞİMCİLER ANLATTI

Hepsiburada, Hatay’da faaliyet gösteren girişimci kadınlar ve yerel üreticileri de ziyaret etti. Hatay’ın Altınözü ilçesinde faaliyet gösteren girişimci kadınlar medya mensuplarına bölgenin deprem felaketi sonrasında yeniden kalkındırılması için Hepsiburada ile birlikte gerçekleştirdikleri çalışmaları aktardı:

- Meriç Çiftliği varislerinden Işıl Nalçabasmaz: “E-ticaretin devam ediyor olması tekrar hayata dönebilmemiz için bize umut ışığı oldu. Ayağa e-ticaret ile kalkacağız. O yüzden Hepsiburada’ya çok teşekkür ediyorum.”

- Defne&Apollon İpekçilik sahibi Tuğçe Duman: “Eskisinden daha güçlü olmaya çalışacağız. Hepsiburada bizi ayağa kaldırabilmek için çok destek oldu.”

- Neşeli Mutfak’ın kurucusu Dilek Tecirli: “İnsani yardımlarının yanı sıra, Hepsiburada iş ortağı olduğum için işimi çok hızlı ayağa kaldırdık.”

- Vakıflı Köyü Kadın Kooperatifi Başkanı Lora Çapar: “Hepsiburada “Her Sipariş Bir Destek” kampanyası ile işlerimiz çok güzel rayına oturdu, siparişlerimiz çoğaldı. Biz üretip çalışmaya devam edeceğiz."