Hükümetin ikinci zam teklifini reddeden Memur-Sen’den 81 ilde eylem kararı

Hükümetin ikinci zam teklifini reddeden Memur-Sen’den 81 ilde eylem kararı
Hükümetin memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme görüşmelerinde ikinci zam teklifini açıklamasının ardından, Memur-Sen 81 ilde eş zamanlı eylem kararı aldı.Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarını kapsayan 7....

Hükümetin memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme görüşmelerinde ikinci zam teklifini açıklamasının ardından, Memur-Sen 81 ilde eş zamanlı eylem kararı aldı.

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde süreç devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024'te ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10; 2025’te ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için ise yüzde 5 teklif ettiklerini açıklamıştı.

Memur-Sen, “Kamu İşverenine Çağrımızdır” başlıklı bir açıklama yayımlayarak söz konusu teklifi protesto edeceklerini açıkladı.

"Çalışma Bakanlığı önünde ve 81 ilde"

“Kamu İşveren Heyeti'nin kamu görevlilerine sunduğu yetersiz teklifi kabul etmiyor Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde ve 81 ilde eş zamanlı olarak protesto ediyoruz” denilen açıklamada, “Toplu Sözleşme Masasından hayal kırıklığıyla mı yoksa emeğin kıymetinin karşılık bulduğu, adaletin tesis edildiği bir zeminde mi kalkılacağını belirleyecek Kamu İşverenin tutumudur” ifadelerine yer verildi.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın ikinci zam teklifini açıklamasının ardından "Hayret ediyoruz, masaya doğru düzgün tekliflerle gelinmeli" diye konuşmuştu.