İbrahim Kahveci: Türkiye üretim gücünü kaybetti, geçmiş olsun...

İbrahim Kahveci: Türkiye üretim gücünü kaybetti, geçmiş olsun...
Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, 2. çeyrekte yüzde 3,8 büyüyen ekonomiyi değerlendirdi. Kahveci, son 2 yılda tüketimiz yüzde 40,7 büyüdüğünü buna karşın üretimin yüzde 3,1'de kaldığını ifade etti. Kahveci, "sanal...

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, 2. çeyrekte yüzde 3,8 büyüyen ekonomiyi değerlendirdi. Kahveci, son 2 yılda tüketimiz yüzde 40,7 büyüdüğünü buna karşın üretimin yüzde 3,1'de kaldığını ifade etti.

Kahveci, "sanal tüketim çılgınlığı" yaratıldığını ve bu ortamda seçime gidildiğini belirterek "Ekonomide yalancı cennet seçimi belirledi" başlıklı bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Olan oldu ve tüketim çılgınlığı ile alevlenen ateşte kimileri ısındı kimileri ise yanıp tutuştu... Şimdi AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan o yaktıkları ateşi söndürmeye çalışıyor.

Burada acı ama çok büyük acı gerçek iki şu: Bu yalancı cennet üzerinden seçimlere gidildi. Seçmen bunu nerede ise hiç sorgulamadı. Hatta Cumhur seçmeni seçimden önce düşük faizi savunurken seçimden sonra yüksek faizi savunacak kadar ilkelsel! duruş sergiledi...

Oysa daha acı olan şuydu: Türkiye yüksek talebe rağmen üretemez noktaya geldiğini açık ve net şekilde göstermiş oldu.

Türkiye üretim gücünü kaybetti ve bunu da aslında bu politika ile açığa çıkarmış oldu.

İşin en acı tarafı da bu olsa gerek...

Üretemiyoruz... Geçmiş olsun."

Yazının tamamı için tıklayın