İddia: Patronlar düşük faizle kredi alıp dövize çevirdiler!

İddia: Patronlar düşük faizle kredi alıp dövize çevirdiler!
İş insanlarının 14 Mayıs seçimleri öncesi devlet bankalarına döviz cinsinden kredi borçlarını TL'ye çevirdiğine dair haberler gündemdeki yerini korurken aynı cenahın düşük politik faizle kredi alıp bu paraları dövize çevirdiği...

İş insanlarının 14 Mayıs seçimleri öncesi devlet bankalarına döviz cinsinden kredi borçlarını TL'ye çevirdiğine dair haberler gündemdeki yerini korurken aynı cenahın düşük politik faizle kredi alıp bu paraları dövize çevirdiği iddiası ortaya atıldı.

Toygun Atilla'nın bugün kaleme aldığı yazıya göre patronlar düşük politika faiziyle kredi çekip bu paraları dövize çevirdi.

Yeni ekonomi yönetimi uzun süredir izlenen düşük faiz politikasını terk ederek son iki Para Politikaları Kurulu toplantısında faiz artışına gitmişti.

Toygun Atilla'nın yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Seçimlerden kısa bir süre önce devlet bankalarından döviz olarak aldığın kredi borçlarını TL'ye çevirip ödeyeceksin. Yetmeyecek... Sonra Türk parası ile düşük faizden kredi kullanıp, paranı dövize çevireceksin. Bütün bunları yapanlar da aynı kişiler, aynı "patronlar" olacak... Merkez Bankası'nda rezervler eriyecek, kurda kuşa muhtaç olacaksın, tasarruf tedbirleri ile hazineyi doldurmaya çalışacaksın, zamlarla, vergilerle halkın tepesine bineceksin."