İki Amerikalı dev şirket Fed'in ne zaman faiz indirimi yapacağını açıkladı

İki Amerikalı dev şirket Fed'in ne zaman faiz indirimi yapacağını açıkladı
ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs ve dünyanın en büyük varlık yöneticilerinden New York merkezli BlackRock, Fed'in faiz indirimine gideceği tarihe ilişkin tahminde bulundu.BlackRock'ın APAC Temel Sabit Gelir Başkanı Neeraj...
ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs ve dünyanın en büyük varlık yöneticilerinden New York merkezli BlackRock, Fed'in faiz indirimine gideceği tarihe ilişkin tahminde bulundu.

BlackRock'ın APAC Temel Sabit Gelir Başkanı Neeraj Seth, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dünkü basın toplantısında verdiği mesajlar sonrası Bloomberg TV'ye yaptığı açıklamada, Fed'in mayıs ayından itibaren faizi gevşetmeye başlamasını beklediklerini söyledi.

Pictet Asset Mgmt Sabit Gelir CIO'su Mary-Therese Barton da Bloomberg TV'ye açıklamasında, Fed'in mart ayında tartışacağını belirttiği parasal sıkılaştırma azaltımının muhtemelen bu yılın üçüncü çeyreğinde sona ereceğini ifade etti.

Goldman Sachs da mayısa öteledi

Goldman Sachs, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine başlama beklentisini, Powell'ın indirimlerde gecikme sinyali vermesinin ardından mart ayından mayıs ayına çekti.

Goldman yayınladığı yaktırımcı notunda, bu yıl 25 baz puanlık 5 faiz indirimi tahminini korudu ve mayıstan eylüle kadar art arda dört indirim ve aralıkta son bir indirim beklediğini vurguladı.