İletişim Başkanlığı, "Mehmet Şimşek, Erdoğan'dan uyarı aldı" iddialarını yalanladı

İletişim Başkanlığı, "Mehmet Şimşek, Erdoğan'dan uyarı aldı" iddialarını yalanladı
Gazete Pencere Haber MerkeziHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in art arda faiz adımları sonrasında ekonomide somut bir başarı elde edemediği gerekçesiyle Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in art arda faiz adımları sonrasında ekonomide somut bir başarı elde edemediği gerekçesiyle Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından uyarı aldığı iddiası İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Derneği tarafından yalanlandı.

Ekonomi Yazarı Barış Soydan X hesabından konuyu gündeme getirerek "Arka arkaya faiz artırımları sonrasında somut sonuç alınamamış olması dolayısıyla" Cumhurbaskanı Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'e uyarı ilettiği çok konuşulan bir iddia. Ben iki güvenilir kaynaktan duydum." dedi.

İletişim Başkanlığı'ndan yalanlama

İletişim Başkanlığı ise iddiayı yalanladı. X hesabından paylaşım yapan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi "Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomide somut bir düzelme olmadığı için Mehmet Şimşek'e bir uyarı iletti” iddiası doğru değildir. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ilgili tüm kurumlar, Türkiye ekonomisinin hedeflerine ulaşması için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Piyasalarda güvensizlik ve tedirginlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan spekülatif haberlere itibar etmeyiniz" notuyla bir görsel paylaştı.

İris Cibre: Hükümet Şimşek'in 'arkasındayız' diyor

Finans Piyasaları Uzmanı İris Cibre, olaya ilişkin X hesabından şu yorumu paylaştı:

"Şimdi, normalde bu hesaptan gelen yalanlamalara, teyidlere direkt inanmam Amma ve lakin, bu yalanlama önemli Neden? Çünkü, hükümet açıkça Şimşek'in arkasındayız diyor Daha sıkılaşma süreci devam ederken Ayrıca OVP de de 2025 öncesi iyileşme beklenmezken, CB sonuç görmüyor, Şimşek riskte demek mantıklı gelmiyor bana Kaldı ki, yabancının hala portföy yatırımı yapmamasının nedeni tam da bu iken, bu tip dedikoduya binaen yazılan haberlerin kendi ayağımıza da sıkmak olduğuna inanıyorum doğrusu Net bilgi varsa tabii ki yazılır da, dedikodu, ıh, yanlış..."