İletişim Başkanlığı’ndan Merkez Bankası açıklaması: Sandıklarda nakit ve altın taşınıyordu

İletişim Başkanlığı’ndan Merkez Bankası açıklaması: Sandıklarda nakit ve altın taşınıyordu
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Merkez Bankası’nın Kapalıçarşı’da döviz topladığına ilişkin haberi yalanladı.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), kurum tarihinde...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Merkez Bankası’nın Kapalıçarşı’da döviz topladığına ilişkin haberi yalanladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), kurum tarihinde ilk kez Kapalıçarşı’dan döviz açığını kapatmak için alım yaptığına ilişkin haber kamuoyunun gündemine yansıdı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, söz konusu kasalarda döviz alımı yapılmadığını, Kapalıçarşı’da tutulmak istenmeyen nakit ve altının taşındığını açıkladı.

TIKLAYIN- Merkez Bankası, Kapalıçarşı’ya düştü: El arabasıyla döviz topluyor

Yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, her gün Kapalıçarşı’dan resmi araçlarla döviz topluyor’ iddiası doğru değildir. Araçlar, gün sonu Kapalıçarşı’da kuyumcu ve döviz bürolarının kasalarında tutmak istemedikleri nakit veya altınların taşınması için kullanılan şirket araçlarıdır.

Bahse konu araçlar, gün sonunda Kapalıçarşı’da kuyumcu ve döviz bürolarının kasalarında tutmak istemedikleri nakit veya altınların taşınması için kullanılan özel şirket araçlarıdır. Araçlardaki “Kamu hizmeti aracıdır” yazısı, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın gördüğü lüzuma binaen bulundurulmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

TCMB’nin Kapalıçarşı’dan döviz alım satımı işlemi yapmadığı belirtilen açıklamada “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kapalıçarşı’da doğrudan herhangi bir döviz alım satımı işleminde bulunmadığı gibi, haberlere konu olan görsellerde herhangi bir TCMB çalışanı bulunamamaktadır. ’Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, her gün Kapalıçarşı’dan resmi araçlarla döviz topluyor’ iddiası doğru değildir” denildi.