IRKÇI PAYLAŞIMA TEPKİ YAĞDI

IRKÇI PAYLAŞIMA TEPKİ YAĞDI
Ekonomi profesörü Özgür Demirtaş ile katıldığı programda, dövizi düşürmek için merkez bankasının on milyarlarca dolar satmasını ve bunu ‘şakkadanak’ yapmasını öneren Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MİT) öğretim...

Ekonomi profesörü Özgür Demirtaş ile katıldığı programda, dövizi düşürmek için merkez bankasının on milyarlarca dolar satmasını ve bunu ‘şakkadanak’ yapmasını öneren Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MİT) öğretim üyesi Daron Acemoğlu’nu hedef aldı. Batırel, CHP’nin 'İkinci Yüzyıla Çağrı sunum yapan Prof. Acemoğlu için, "Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü ermeni Daron Acemoğlu hazırlamış, kan çekmiştir" diye yazdı.

Daron Acemoğlu



Paylaşımı alıntılayan Demirtaş ise, “Prof Dr. Daron Acemoğlu TC vatandaşıdır. Daron'un ayakkabısının bağcığı olamazsınız. Feci sinirlendim” sözleriyle Batırel’e tepki gösterdi. Demirtaş, “Bu tweet hem ırkçı hem de haddini bilmez bir tweettir. Daron Acemoğlu denen kişinin dünya ekonomi-finans profları üzerindeki etkisi sizin vücudunuzdaki hücre sayısından fazla. Nobel'e gümbür gümbür giden, bizleri gururlandıran bir hoca hakkında bu şekilde konuşmanız korkunç" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine yeni bir paylaşım yapan Batırel, Acemoğlu’na hakaret etmediğini iddia etti ama bu paylaşımında da hakarete devam etti. Batırel, “Daronun ayakkabı bağı olamam tabii çünkü onun efendisiyim” dedi.

Tartışmaya katılan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale de Batırel’in mesajını alıntıladı, “Sen ve senin gibiler için mide bulantısı dışında bir şey hissetmiyorum. Sadece eşin, dostun ve çocukların için üzülüyorum: şu haline, yazdıklarına bakıp bakıp utanacaklar” sözleriyle tepkisini ortaya koydu. Batırel’in masajına sosyal medyadan tepki yağdı.