İstanbul Finans Merkezi'nin bankalar etabı bugün açılıyor

İstanbul Finans Merkezi'nin bankalar etabı bugün açılıyor
Ekonomi merkezini Ankara’dan İstanbul’a taşıyacak eleştirileri ile yapımı tamamlanan İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açılacak.İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı...

Ekonomi merkezini Ankara’dan İstanbul’a taşıyacak eleştirileri ile yapımı tamamlanan İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açılacak.

İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı açılıyor. TCMB’nin de taşınacağı belirtilen merkezde birçok kamu bankasının da ilgili birimleri yer alacak.

AKP’nin, “finansın serbest bölgesi” olarak tasarlanan proje devlet kurumu olan TCMB’nin İstanbul’a taşınması yönünde eleştirilerle de anılıyor.

Proje; 1,3 milyon metrekare ofis alanı, 100 bin metrekarelik alışveriş merkezi, 2 bin 100 kişilik kongre merkezi, 5 yıldızlı otelden oluşuyor.

Bankalar etabının açılmasıyla birlikte yurt içinden ve yurt dışından banka ve finans kuruluşlarının da İstanbul Finans Merkezi'nde yer alması bekleniyor.

21 ofis binası olan projede ofis çalışanlarıyla birlikte her gün 100 bin ziyaretçiyi ağırlaması beklenen alışveriş merkezi de bulunuyor.

Söz konusu AVM, 3,3 kilometre uzunluğundaki cadde, sokak ve meydanlara yayılıyor.

Merkezde yer alan 5 yıldızlı otel, uzun dönemli konaklamaya uygun tasarlandı. Otelde 325 oda sayısı ve 80'e yakın uzun süreli konaklamaya uygun oda tipi ile hizmet verecek.

İNŞAATI İŞ CİNAYETLERİ VE TAŞERONA KARŞI EYLEMLERLE SÜRDÜ

Öte yandan inşaat süresi boyunca birçok iş cinayeti ve kazalarının yaşandığı Finans Merkezi’nde işçiler sıklıkla ücret ve çalışma koşulları nedeniyle taşeron şirketlere karşı eylem yapıyor.