İYİ Parti Sözcüsü Zorlu'dan TCMB'nin enflasyon tahminine tepki: İsabetli bir tahmin yapmaları imkansız!

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu'dan TCMB'nin enflasyon tahminine tepki: İsabetli bir tahmin yapmaları imkansız!
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58’e çıkarması ile ilgili “Yani yine yanlış politikalar, yine öngörüsüzlük ve yaklaşık 3 katı bir sapma… Çok değil daha 3...

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58’e çıkarması ile ilgili “Yani yine yanlış politikalar, yine öngörüsüzlük ve yaklaşık 3 katı bir sapma… Çok değil daha 3 gün önce ‘bu hatadan derhal dönün’ diye hükümeti uyarmıştık. Ne yazık ki saptıkları bu yanlış yolda ve kuralsız yolculukta isabetli bir tahmin yapmaları imkansız! Tekrar söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz, zam furyasına artık bir son verin” açıklamasını yaptı.

İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 22,3’ten yüzde 58’e çıkarması üzerine sosyal medyadan açıklama yaptı. Zorlu’nun bugün yaptığı açıklama şöyle:

“Siyasi iktidarın son yaptığı düzenlemelerden sonra iğneden ipliğe her şeye zam geleceğini söylemiştik... Merkez Bankası da bu gerçeği artık gizleyemeyeceğini anlamış ki, yıl sonu enflasyon tahminini revize etmiş! Tahminini yüzde 22,3’ten yüzde 58’e yükseltmiş! Yani yine yanlış politikalar, yine öngörüsüzlük ve yaklaşık 3 katı bir sapma… Çok değil daha 3 gün önce ‘bu hatadan derhal dönün’ diye hükümeti uyarmıştık. Onlar ise ‘nasıl olsa millet bize oy verdi’ diyerek milletin kesesini hedef almayı sürdürdüler... Ne yazık ki saptıkları bu yanlış yolda ve kuralsız yolculukta isabetli bir tahmin yapmaları imkansız! Tekrar söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz, zam furyasına artık bir son verin!”