İYİ Partili Yılmaz, usulsüzlüklerin hesabını sordu

İYİ Partili Yılmaz, usulsüzlüklerin hesabını sordu
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, stratejik sektörlerde yabancılara yapılan satışlardaki usulsüzlükleri ve kamu bankalarının geri ödenmeyen kredilerine ilişkin iktidara sorular yöneltti.Dün Twitter hesabından...

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, stratejik sektörlerde yabancılara yapılan satışlardaki usulsüzlükleri ve kamu bankalarının geri ödenmeyen kredilerine ilişkin iktidara sorular yöneltti.

Dün Twitter hesabından paylaşımda bulunan Yılmaz, şunları vurguladı:

SUÇLARINI VE BİLGİSİZLİKLERİNİ GÖSTERİYOR
“İktidarın ekonomi kurmayları son günlerde yaptıkları açıklamalar ile hem suçlarını itiraf ediyor hem ekonomi alanındaki bilgisizliklerini gösteriyor. Sadece 3 kısa notumu paylaşmak isterim: 1) 20 yıllık iktidarınızda stratejik sektörlerde yabancılara yapılan satışları (Türk Telekom, Tank Palet Fabrikası vb.) ve o satışlardaki usulsüzlükleri yargıya taşıdınız mı? İktidarımızda biz yapacağız. 2) Kamu bankaları üzerinden verilen, standartlara uygun olmayan krediler ve o kredilerin geri ödemeleriyle ilgili bir çalışmanız var mı? Eğer yoksa iktidarımızda biz yapacağız. 3) 15 Mayıs’tan itibaren kamu bankaları asli görevine geri dönecek. Yandaş iş insanlarına servet aktarmayı, keyfi müdahalelerle döviz kurunu baskılamak için milletin servetini harcamayı kesecek.”

Öne Çıkanlar