İzmir İktisat Kongresi sona erdi, 211 kararın 184’ü oy birliğiyle alındı

İzmir İktisat Kongresi sona erdi, 211 kararın 184’ü oy birliğiyle alındı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Yeniliğe Davet” sloganıyla tüm Türkiye’yi geleceği inşa etmeye çağıran İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin sonuç bildirgesi açıklandı.Sekiz aylık yoğun bir hazırlık...

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Yeniliğe Davet” sloganıyla tüm Türkiye’yi geleceği inşa etmeye çağıran İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin sonuç bildirgesi açıklandı.

Sekiz aylık yoğun bir hazırlık sürecinin ardından tüm çalışmaların çıktılarının toplandığı sonuç bildirgesi, delegelerin oylarına sunuldu. Sonuç bildirgesinde yer alan 211 maddenin 27’si şerhle, kalanı ise oy birliğiyle karar altına alındı.

Bildirgenin Türkiye’nin yeni yüzyılını şekillendirecek iktisat politikalarının temelini atması amaçlanıyor. Sivil, şeffaf ve tümüyle katılımcı bir girişim olan kongre, İzmir’den tüm Türkiye ve dünyaya yapılan bir davet olma özelliği taşıyor.



KARARLAR ORTAK AKILLA ALINMALI
Oylama sonrasında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, özetle şunları söyledi:
“Geleceğe bırakacağınız hayatınızdaki önemli miraslardan biri burada alınan bu kararlarla oluşan kongredir. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi her şeyi bir tarafa bırakın, bize şunu gösterdi; eğer bir ortak akıl inşa etmek için yola çıkarsanız, o uzun ve çetrefilli bir yoldur. Ama eğer aldığınız kararları ortak akılla inşa ettiyseniz içeriği de o kadar güçlü oluyor, siz de o güçlü içeriği ortaya koymuş oldunuz. Ortak aklın, mutabakatın kıymetini ortaya çıkarmış oldunuz. Sadece sizler için değil bizden sonra bu topraklarda yaşayacak insanlar için de ‘İzmir, Türkiye bunu başardı’ dedirteceksiniz.”

Kongrede alınan kararlara,