Kiracılar Dayanışması Platformu yarın Meclis'e gidiyor!

Kiracılar Dayanışması Platformu yarın Meclis'e gidiyor!
Fahiş kiralara karşı harekete geçen Kiracılar Dayanışması Platformu, (Yarın) 15 Kasım’da Meclis’te görüşmeler yaparak çözüm önerilerini iletecek ve imzaları teslim edecek.Platformdan yapılan açıklamada şu ifadelere...

Fahiş kiralara karşı harekete geçen Kiracılar Dayanışması Platformu, (Yarın) 15 Kasım’da Meclis’te görüşmeler yaparak çözüm önerilerini iletecek ve imzaları teslim edecek.

Platformdan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kiralarda devletin söylediği en fazla yüzde 25 zam uygulamasına kimse uymuyor. 2 yıl önce 1500-2000 olan kiralar şu an 12-15 bine çıktı ki bunlar en uygunları.
Asgari ücret 11 bin küsur iken istenen fahiş kiralar can yakıyor.. Geçen sene 600 bin TL 750 bin TL olan ev fiyatları şu anda 3 milyon 3,5 milyon şeklinde lanse edilmektedir. Rayiç bedel ise bunun çok aşağısında gösteriliyor ki buna da vergi kaçakçılığı denir. Bizim talebimiz, ev sahibi de mağdur olmasın, kiracı da.
En fazla yüzde 25 zam bir çözüm üretmeye yetmiyor. Kapsamlı bir şekilde bu konunun ele alınması gerekiyor. Bu düzenleme olmazsa, sokağa atılmalar, tartışmalar, tehditler bitmeyecek.

Kiracılar Dayanışması Platformu söz konusu sorunlara ilişkin önerilerini ise şöyle sıraladı:

  1. "Yabancılara konut satışı durdurulsun
  2. Tahliye taahhüdü bütünüyle ortadan kaldırılsın
  3. Sözleşmeler e-devlet üzerinden yapılsın
  4. Kiralar PTT üzerinden mülk sahibi kimlik numarasına yatırılsın
  5. Belediyelerde kira komisyon tespiti kurulsun ve denetimi yapılsın
  6. Emlak komisyonu sadece kiracılardan alınmasın
    Bu düzeltmeler olmazsa ölümler, sokağa atılmalar, tartışmalar , tehditler bitmeyecek."