KKM'ye süre ve vade ayarı

KKM'ye süre ve vade ayarı
Kur korumalı mevduatta (KKM) süre kapsamı ve vade düzenlemesi yapan tebliğlerle, döviz tevdiat veya döviz cinsinden katılım fonu hesaplarının dönüştürülmesi için hesap açılım tarihine ilişkin sınır 31 Aralık 2022'den...

Kur korumalı mevduatta (KKM) süre kapsamı ve vade düzenlemesi yapan tebliğlerle, döviz tevdiat veya döviz cinsinden katılım fonu hesaplarının dönüştürülmesi için hesap açılım tarihine ilişkin sınır 31 Aralık 2022'den 31 Mart'a uzatıldı.

Resmi Gazete'nin 1 Nisan tarihli sayısında yayımlanan TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında tebliğde değişiklik yapan tebliğe göre, yurt içi yerleşik gerçek kişilerin bankalardaki, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin ise 31 Aralık 2021 ile 31 Mart 2023 tarihleri arasındaki herhangi bir tarihte bankalarda mevcut olan dolar, euro ve sterlin cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi KKM kapsamına alınabilecek.

ALTIN HESABINDA VADE TCMB TARAFINDAN BELİRLENECEK

Reuters'ın aktardığına göre aynı gazetede yer alan altın hesaplarından TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında tebliğ kapsamında, yurt içi yerleşik gerçek kişiler ve yurt içi yerleşik tüzel kişilere açılabilen TL mevduat veya katılma hesapları için öngörülen 3 ay, 6 ay veya 1 yıl vade sürelerinde değişiklik yapıldı.

Söz konusu vadelere ilişkin madde değiştirilerek, bu hesaplara dair vadelerin Merkez Bankası tarafından belirlenmesi hüküm altına alındı.