"Kontak kapatmak zorunda kalırız" diyen Eyüp Aksu taksilerde yeni tarifenin uygulanacağını açıkladı!

"Kontak kapatmak zorunda kalırız" diyen Eyüp Aksu taksilerde yeni tarifenin uygulanacağını açıkladı!
İBB’nin UKOME toplantısında dün alınan kararla taksilerin açılış ücretine yüzde 51,52, indi-bindi ücretine ise yüzde 75 zam geldi. İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, kontak kapatmak zorunda kalacaklarını belirterek...

İBB’nin UKOME toplantısında dün alınan kararla taksilerin açılış ücretine yüzde 51,52, indi-bindi ücretine ise yüzde 75 zam geldi. İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, kontak kapatmak zorunda kalacaklarını belirterek “Kesinlikle bu tarifeyi uygulamayacağız” demişti. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin "Tarifede değişiklik yapma yetkimiz yok" açıklaması üzerine Aksu, tarifeye uyacaklarını açıkladı.

Sarı taksilerde açılış 19,17 lira, kilometre başına 13,75 lira oldu. İndi-bindi ücreti ise 70 liraya yükseldi.

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, yapılan zammı beğenmeyerek toplantıyı terk etmiş, ardından yaptığı açıklamada ise kontak kapatmak zorunda kalacaklarını belirterek “Kesinlikle bu tarifeyi uygulamayacağız” demişti.

UKOME’nin zam oranını beğenmeyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, yeni oran belirlenmesi için İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB)’ne başvurmuş, yazılı açıklama yapan İSTESOB ise, “5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu arasında çelişki olması, taksi, minibüs ve servis taşımacılığı ücret tarifelerinin belirlenmesi konusunda UKOME kararlarının kamu kurum ve kuruluşları ile diğer gerçek ve tüzel kişileri bağlaması nedeniyle birliğin, UKOME tarafından belirlenen tarifede değişiklik yapma yetkisinin bulunmadığı yönünde karar aldı” açıklamasını yapmıştı.

"Tekrar zam talebinde bulunacağız"

İSTESOB'un kararı üzerine Eyüp Aksu, katıldığı canlı yayında, tarifeye uyacaklarını ancak tekrar zam yapılması için UKOME'ye başvuracaklarını söyledi:

"Maalesef, bugün birlik başkanımız açıklama yaptı; 'Ben bu tarifeleri veremeyeceğim, yetkim yok' gibi bir ifade kullandı. Biz de üzüldük. Bir taraftan büyükşehir belediyesi UKOME hakkımızı vermiyor, bir taraftan bağlı olduğumuz üst kuruluş hakkımızı vermiyor. Yetkililerimizle görüşüyoruz, bizim oransal anlamda az bulduğumuz tarifeyi uygulayacağız fakat acil şekilde tekrar zam talebinde bulunacağız."