Kulis: JP Morgan toplantısında yabancı yatırımcılar, KKM'ye alternatif olacak bir enstrüman çıkarılacağı izlenimi aldı

Kulis: JP Morgan toplantısında yabancı yatırımcılar, KKM'ye alternatif olacak bir enstrüman çıkarılacağı izlenimi aldı
Ekonomi yazarı Barış Soydan, JP Morgan'ın düzenlediği yatırımcı toplantısına dair yeni bir kulis bilgisi paylaştı. Soydan, yabancı yatırımcıların toplantıda Kur Korumalı Mevduat (KKM) benzeri yeni bir TL finansal enstrümanın...

Ekonomi yazarı Barış Soydan, JP Morgan'ın düzenlediği yatırımcı toplantısına dair yeni bir kulis bilgisi paylaştı. Soydan, yabancı yatırımcıların toplantıda Kur Korumalı Mevduat (KKM) benzeri yeni bir TL finansal enstrümanın devreye alınacağı izlenimi edindiklerini bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın katıldığı ve yabancı yatırımlara, yeni politikalar hakkında sunum yaptığı toplantıya ilişkin Soydan Twitter hesabından "JPMorgan'ın düzenlediği toplantıya katılan yabancı yatırımcıların izlenimlerine dair ek bilgi: Yabancı yatırımcılar da kur korumalıya alternatif olacak bir TL borçlanma enstrümanı çıkarılacağı izlenimini almış." dedi.

"Yalanlamayın"

Soydan daha önce toplantıda yabancı yatırımcıların Erkan ve Şimşek'in açıklamalarını "olumsuz" bulduklarına dair yazdığı yazıyı İletişim Başkanlığı'nın yalanlaması üzerine paylaşımında "Kesin bilgi, yalanlamayın." diyerek İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'ni etiketledi.