Küresel piyasalar ABD'de açıklanacak enflasyonu bekliyor

Küresel piyasalar ABD'de açıklanacak enflasyonu bekliyor
Küresel piyasalarda gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi.Küresel hisse senedi endeksleri Fed’in para politikasının yönü açısından kritik öneme sahip ABD enflasyon verileri öncesinde yükseliyor.BloombergHT'nin...
Küresel piyasalarda gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi.

Küresel hisse senedi endeksleri Fed’in para politikasının yönü açısından kritik öneme sahip ABD enflasyon verileri öncesinde yükseliyor.

BloombergHT'nin aktardığına göre, çarşamba günü artıda kapanan Wall Street endeksleri vadeli işlemlerde yukarı yönlü seyri sürdürüyor.

Japon Nikkei 225 Asya’daki yükselişlere öncülük ederken; Hong Kong Hang Seng ve Çin CSI 300 artıda işlem gördü.

Veri öncesinde ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 4,02’de yatay. Bloomberg Dolar Endeksi hafif geriledi.

Fed üyesine göre para politikası yeterince sıkı

New York Fed Başkanı John Williams, ABD’de para politikasının artık enflasyonu yüzde 2 hedefine ulaştıracak kadar sıkı olduğunu söyledi, ancak politika yapıcıların faiz oranlarını düşürmeden önce enflasyonun soğuduğuna dair daha fazla kanıta ihtiyaçları olduğunu belirtti. Çarşamba günü konuşan Williams, “Benim baz senaryom, para politikasının mevcut kısıtlayıcı duruşunun dengeyi yeniden inşa edeceği ve enflasyonu yüzde 2’lik uzun vadeli hedefimize geri getireceği yönünde” dedi.

“Hedeflerimize tam olarak ulaşmak için bir süre daha kısıtlayıcı bir politika duruşu sürdürmemiz gerekeceğini tahmin ediyorum” diyen Williams, faiz indirimlerinin yalnızca enflasyonun hedefe doğru ilerlediğinden emin olunduğunda başlamasından yana olduğunu ifade etti.

Politika yapıcıların bu ay Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısında faiz oranlarını sabit bırakmaları ve ekonomiyi değerlendirmek için kendilerine daha fazla zaman tanımaları bekleniyor. Tahvil yatırımcıları ise Fed’in sıkılaştırma döngüsünün aniden sona ereceği beklentisiyle fiyatlama yapıyor. Bununla birlikte son dönemde mart ayında faiz indirimi olacağına ilişkin beklentiler azaldı.