Mahir Ünal’a göre zammı devlet yapmıyor

Mahir Ünal’a göre zammı devlet yapmıyor
Ocak ayından bu yana gerek sokakta gerek sosyal medyada elektrik zammına karşı protestolar sürerken AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, zamma ilişkin açıklamalarda bulundu. TV100 kanalında konuşan AK Partili Ünal, zamları devletin...

Ocak ayından bu yana gerek sokakta gerek sosyal medyada elektrik zammına karşı protestolar sürerken AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, zamma ilişkin açıklamalarda bulundu. TV100 kanalında konuşan AK Partili Ünal, zamları devletin yapmadığını söyledi. Ünal’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Pandeminin başından itibaren doğal gaza ve elektriğe sübvanse getirdik. Doğal gazın yüzde 75’ini, elektriğin yüzde 50’sini yaklaşık 2 yıl boyunca devlet sübvanse etti. Almanya elektrik ve doğal gazda sübvanseye gitmedi ama biz yaklaşık 165 milyarlık sübvanse oluşturduk. Bu zamları devlet yapmıyor. Uluslararası piyasalardan gelen zamlar bir süredir yansıtılmaya başlandı. Bunun karşılığında ne yaptık. Asgari ücrette yüzde 50’ye varan bir artış yaptık.”

“HİPERENFLASYON ABD’NİN YAŞADIĞI BİR SORUN DEĞİL Mİ?”
“Yaşadığımız sorunlar pandemiden ve küresel anlamdaki ekonomik daralmadan kaynaklı bir durum. Bugün hiperenflasyon ABD’nin yaşadığı bir sorun değil mi? Amerika’da yüzde 7’lere ulaşmış durumda enflasyon. Bütün dünya enflasyonla boğuşuyor. Enerji Bakanımızın görüşmeleri ve çalışmaları var. Hükümet ve devlet milletin yanındadır.”