Mehmet Şimşek: Borsa oyun alanı değildir

Mehmet Şimşek: Borsa oyun alanı değildir
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa İstanbul'un 150. yıl dönümü programında, "Sermaye piyasalarımızın önü açılacak, ekonomimize dünyaya oranla daha hızlı büyüyecek" şeklinde konuştu.Gazete Pencere Haber MerkeziHazine...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa İstanbul'un 150. yıl dönümü programında, "Sermaye piyasalarımızın önü açılacak, ekonomimize dünyaya oranla daha hızlı büyüyecek" şeklinde konuştu.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Borsa İstanbul'un 150. yıl dönümü programında konuştu. Şimşek açıklamasında, "Önümüzdeki dönemde OVP ile öngörülebilirlik artacak. Sermaye piyasalarımızın önü açılacak, ekonomimiz dünyaya oranla daha hızlı büyüyecek"dedi.

"Borsa bir oyun alanı değildir"

Şimşek sözlerine şu şekilde devam etti: "Borsa bir oyun alanı değildir. Son aylarda hemen hemen her alanda programa bir güven var, TL varlıklara ciddi bir talep var. Finansal istikrarın sağlanmasında ivme kazandık. Enflasyonun düşmesi ile sermaye piyasalarının önü daha fazla açılmış olacak."

Ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından halka borsaya ilişkin sürekli uyarılarda bulunuyor. Şimşek'in yaptığı açıklamaya ilişkin, "Bunu her hafta tekrar etmek lazım. Canı yananlara çok üzülüyorum." yorumunda bulundu.