Mehmet Şimşek'ten Dünya Bankası'nın ek kaynak artırımına ilişkin açıklama!

Mehmet Şimşek'ten Dünya Bankası'nın ek kaynak artırımına ilişkin açıklama!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası'nın ek kaynak artırımına ilişkin açıklamada bulundu. Şimşek, "Dünya Bankası, Türkiye'ye sağladığı finansmanı ikiye katlayarak 35 milyar dolara çıkarmayı planlıyor....

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası'nın ek kaynak artırımına ilişkin açıklamada bulundu. Şimşek, "Dünya Bankası, Türkiye'ye sağladığı finansmanı ikiye katlayarak 35 milyar dolara çıkarmayı planlıyor. Bu, BAE'nin 51 milyar dolarlık yatırım planına ek olarak geliyor. Böylesine önemli bir dış finansmanın mevcudiyeti, programımızın başarılı bir şekilde yürütülmesini artırmaktadır" dedi.

Şimşek, Twitter (X) hesabından yaptığı açıklamada, "Dünya Bankası, Türkiye'ye sağladığı finansmanı ikiye katlayarak 35 milyar dolara çıkarmayı planlıyor. Bu, BAE'nin 51 milyar dolarlık yatırım planına ek olarak geliyor. Böylesine önemli bir dış finansmanın mevcudiyeti, programımızın başarılı bir şekilde yürütülmesini artırmaktadır. Dünya Bankası'nın ortaklığını ve Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına yönelik güçlü bağlılığını takdir ediyoruz. OVP, makroekonomik ve finansal istikrarı sağlamayı, kapsayıcı ve sürdürülebilir büyümeyi teşvik etmeyi, deprem sonrası yeniden yapılanmayı başarıyla tamamlamayı amaçlıyor" ifadelerini kullandı.