Migros Grubu İcra Başkanı Tort: 5 yıl içinde ilave bir Migros şirketi daha yaratacağız

Migros Grubu İcra Başkanı Tort: 5 yıl içinde ilave bir Migros şirketi daha yaratacağız
Gazete Pencere Haber MerkeziMigros Grubu İcra Başkanı Özgür Tort, Migros'un 70. yılı sebebiyle düzenlediği basın toplantısında "Tüketicilerimizin alım gücünü artırmak ve enflasyonla mücadele için yılın kalan 70 gününde...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Migros Grubu İcra Başkanı Özgür Tort, Migros'un 70. yılı sebebiyle düzenlediği basın toplantısında "Tüketicilerimizin alım gücünü artırmak ve enflasyonla mücadele için yılın kalan 70 gününde 70 büyük kampanya ile evin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak yaklaşık 15.000’i aşkın üründe yüzde 50’ye varan indirimler sunuyoruz” dedi.

Migros, 20 -22 Ekim 2023 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde Migros 100. Yıl Fuarı düzenledi. Fuarın açılışını Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Süleyman Yazıcı, İcra Başkanı Hurşit Zorlu ile Migros Grubu İcra Başkanı Özgür Tort ve Migros yöneticileri yaptı. Migros 100. Yıl Fuarı’na 300’ü aşkın tedarikçinin yanı sıra %70’i Anadolu’dan gelen 3 bin 200 Migros çalışanı katıldı. Üç gün boyunca halka açık olan fuarı yaklaşık 65 bin kişi ziyaret etti.

Migros Grubu İcra Başkanı Özgür Tort, düzenlenen basın toplantısında Migros’un perakende sektöründe yarattığı dönüşümü, 70 yılda Türkiye ekonomisine yaptığı katkıları ve şirketin Cumhuriyetin yeni yüzyılında çizdiği yeni vizyonu ile hedeflerini anlattı.

"5 yıl içinde ilave bir Migros şirketi daha yaratacağız”

Şirketin iştiraklerinin yeni devreye alınacak hizmetlerle Migros'un büyümesini aşacağını belirten Tort "Böylece, 5 yıl içinde ilave bir Migros şirketi daha yaratacağız" dedi.

Tort şöyle konuştu:

"Tüketicilerimizin alım gücünü artırmak ve enflasyonla mücadele için yılın kalan 70 gününde 70 büyük kampanya ile evin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak yaklaşık 15.000’i aşkın üründe yüzde 50’ye varan indirimler sunuyoruz

İstihdamı ve yerel kalkınmayı destekliyoruz. Ordu’daki yumurta üssümüzün yanı sıra, Alanya’dan avokado, Doğu Karadeniz’den kivi, Karadeniz’den Türk somonu bu örneklerden sadece birkaçı. Sözleşmeli tarım ile yüzde 100 yerli mercimek üretimine başlıyoruz. Bunun gibi 14-15 bölgede daha yerel kalkınma atağı gerçekleştireceğiz. Bunların yanında, balık tüketimini artırmak, sürdürülebilir balıkçılığı desteklemek üzere ülkemizin her bölgesinden balıkları direkt halden ve tekneden alıp müşterilerimize ulaştırmaya başladık. Tezgahlardaki balık çeşidimizi 5 katına çıkardık. Şimdiye kadar 7 bin ton balık alımımız oldu.2023 yılındaki hedefimiz 11 bin ton."

"Fiyat rekabeti yapamayan perakendeci ayakta kalamaz"

Yüksek enflasyon ve düşen alım gücüyle tüketicilerin nerede ucuz ürün varsa oradan alışveriş yaptığının farkında olduklarını belirten Tort "Tüketici nerede, ne ucuzsa onu alıyor. Fiyat rekabeti yapamayan perakendeci ayakta kalamaz" ifadelerini kullandı.

"Alış fiyatımız değişmediği sürece satış fiyatlarını değiştirmiyoruz"

Tort, yüksek enflasyon ortamında, market aşamasına dek bir çok girdi maliyetinin arttığına, bunun da alış fiyatlarını yükselttiğine vurgu yaparak "Biz bize gelen alış fiyatında bir yükselme olmadığı sürece hiçbir şekilde fiyatları değiştirmiyoruz" dedi.

Tort özellikle sebze ve meyvede kârı düşük tutuklarını belirterek "Migros sebze meyveden para kazanmıyor" dedi.