Migros’ta sendika ile yönetim anlaşmaya vardı

Migros’ta sendika ile yönetim anlaşmaya vardı
Sanatçı Haluk Levent, Migros depo işçileri için sendika ve taşeron firmayla arabulucu olarak görüştüğünü belirterek “Tüm sorunlar çözüldü” dedi.Migros depo çalışanları maaşlarına yapılan zamlarla ilgili iyileştirme...

Sanatçı Haluk Levent, Migros depo işçileri için sendika ve taşeron firmayla arabulucu olarak görüştüğünü belirterek “Tüm sorunlar çözüldü” dedi.

Migros depo çalışanları maaşlarına yapılan zamlarla ilgili iyileştirme taleplerini dile getirmek amacıyla 3 Şubat’ta Esenyurt’ta eylem başlatmış, çeşitli yer ve tarihlerde basın açıklamaları ve etkinlikler gerçekleştirmişti. Yüzde 8’lik zamma itiraz ettiği için işten çıkarılan Migros Esenyurt depo işçileri, 18 Şubat’ta patron Tuncay Özilhan’ın evinin önüne giderek seslerini duyurmaya çalışmıştı. Birçoğu gözaltına alınmıştı. Ellerine plastik kelepçe takılıp polis otobüsüne bindirilen bir işçinin ağlaması geniş yankı bulmuş; Özilhan’ın sahibi olduğu şirketlere boykot kampanyası başlatılmıştı.

Haluk Levent’in ekibinin Twitter paylaşımında sanatçının mesajı aktarıldı. Buna göre Levent şunları kaydetti: “Canlarım! Geçen yıl Migros işçileri için arabulucu olmuştum. Çözüme kavuşmuştu. Son dokuz gündür hem sendika hem taşeron firmayla görüşmem sürüyordu. Son görüşmeyi Ahbap derneğinde yaptık (sekiz saat sürdü) ve tüm sorunlar çözüldü.”

Levent’in ekibi, Us Grup ve Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası’nın (DGD-SEN) detayları duyuracağını bildirdi. Daha sonra Levent, ekibi aracılığıyla bir tweet daha atarak şunları yazdı: “İşçi kardeşlerimin kararlılığı ve direnişi olmasaydı bu konu çözülemezdi. Ben sadece geçen yıl yaptığım gibi gergin olan tarafları Ahbap’ta buluşturdum. Dokuz gündür konuşuyorduk zaten. Zaferin hakkı sendikanın kararlı tutumudur.”

SENDİKA: DİRENİŞİN KAZANANI İŞÇİLER
Levent’in duyurusundan sonra DGD-SEN’in Twitter üzerinden paylaşılan açıklamasına şu not düşüldü: “Bu direnişin kazananı birliğine ve haklılığına inanmış Migros Esenyurt depo işçileri ve her türlü yaratıcı dayanışmayı sergileyen halkımız ve dostlarımızdır.”

Sendika işten atılan tüm işçilerin geri alınması, ücret artışı, prim ödemeleri, işçi sağlığı, iş güvenliği sorunlarında mutabakata varıldığını duyurup detayların sonra açıklanacağını bildirdi.

EMNİYET: KELEPÇELİ GÖRÜNTÜLER BİZLERİ DE DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 18 Şubat’ta Migros çalışanlarının eylemi sırasındaki gözaltı işlemlerine ilişkin basına yansıyan kelepçeli görüntüler konusunda araştırma ve inceleme yapıldığını bildirdi. Açıklamada, “Basına yansıyan kelepçeli görüntüler bizleri de derinden üzmüştür” denildi.