Moody's beklenen Türkiye raporunu açıkladı

Moody's beklenen Türkiye raporunu açıkladı
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye hakkında beklenen raporu açıkladı. Raporda, "Türkiye’de kurumsal kapasitede toparlanma pozitif senaryoda dahi zaman alacak" ifadelerine yer verildi.Düzenli olarak yayınlanan...

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye hakkında beklenen raporu açıkladı. Raporda, "Türkiye’de kurumsal kapasitede toparlanma pozitif senaryoda dahi zaman alacak" ifadelerine yer verildi.

Düzenli olarak yayınlanan ve sadece aboneler ile paylaşılan Moody's raporunun tanıtımında, "Kredi görüşümüz, olumlu bir senaryoda bile toparlanması zaman alacak kurumsal ve yönetişim gücündeki erozyona karşı ekonomik gücü ve ılımlı borcu yansıtmaktadır." ifadelerine yer verdi. Moody's, Türkiye'de ortalama enflasyonun 2023'te yüzde 53,5, 2024'te yüzde 58,9 ve 2025'te yüzde 39,1 olmasını bekliyor.

S&P: "Kredi notu görünümünü olumlu yükselttik"

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından ilk tepkiyi Standard&Poor's kredi notu görünümü durağandan pozitife çevirerek vermişti.

S&P Avrupa, Ortadoğu, Afrika (EMEA) Ülke Reytingleri Direktörü Frank Gill, “Türkiye ekonomisinin aslında yeniden dengelendiğine dair artan kanıtları yansıtacak şekilde Türkiye’nin B kredi notunu korurken, kredi notu görünümünü olumlu yükselttik” dedi.

Gelecek dönemde Türkiye’nin kredi notunun da yükseltilebileceğinin sinyalini veren Gill, “Ödemeler dengesi sonuçlarının iyileşmesi, yurtiçi tasarrufların artması, Türk Lirası’ndaki artış, Türkiye’nin kullanılabilir döviz rezervlerinin yükselmesi durumunda notu da yükseltebiliriz” diye konuştu.