Murat Yetkin'den Bakan Şimşek'in "Enflasyonla mücadele zaman alacak" açıklamasına: AKP içi dinamiklerin harekete geçtiği iddiası önem taşıyor

Murat Yetkin'den Bakan Şimşek'in "Enflasyonla mücadele zaman alacak" açıklamasına: AKP içi dinamiklerin harekete geçtiği iddiası önem taşıyor
Gazeteci Murat Yetkin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Enflasyonla mücadele zaman alacak" açıklamasını değerlendirdi. Yetkin "Şimşek “zaman alacak” derken doğruyu söylüyor ama sabretmesi gereken emekçi ve emekli...

Gazeteci Murat Yetkin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Enflasyonla mücadele zaman alacak" açıklamasını değerlendirdi. Yetkin "Şimşek “zaman alacak” derken doğruyu söylüyor ama sabretmesi gereken emekçi ve emekli seçmenin sıkıntısı zamanla büyüyor. Burada AK Parti içi dinamiklerin harekete geçtiği iddiası önem taşıyor" dedi.

Yetkin, Yetkin Report'taki yazısında TÜİK'in piyasa beklentisi üzerindeki ağustos ayı enflasyonu açıklamasını işaret ederek şöyle dedi:

"Erdoğan, önce Şimşek’i getirmeye ikna olması, sonra Şimşek’i gelmeye ikna etmesi ve Merkez Bankası Başkanını belirlemesine izin vermesi ardından üç önemli adım attı:

• Politika faizinin kademeli yükseltilmesine izin verdi,
• Kur Korumalı Mevduatın kademeli kaldırılmasına izin verdi,
• Şimdi de TÜİK üzerindeki baskıyı kaldırmış görünüyor.

Önümüzdeyse yerel seçimler var; 31 Mart’ta.

Asgari ücretteki artış, memur ve memur emeklilerinin maaşındaki artış daha ilan edildiğinde buharlaşıp gidiyor. Şimşek “zaman alacak” derken doğruyu söylüyor ama sabretmesi gereken emekçi ve emekli seçmenin sıkıntısı zamanla büyüyor.

Burada AK Parti içi dinamiklerin harekete geçtiği iddiası önem taşıyor.

İddiayı dile getiren, zaman zaman (tıpkı 15 Temmuz öncesinde olduğu gibi) kritik konularda içeriden bilgileri tahlil edip çıkarsamalara dönüştürebilen TV100 internet sitesi yazarı Fuat Uğur."

Yazının tamamı için tıklayın