Nass mı demiştiniz?

Nass mı demiştiniz?
BDDK’nın suç duyurusunda bulunduğu isimlerden Halk TV programcısı gazeteci Emin Çapa, sosyal medya hesabından “Faiz lobisi uçuyor” diyerek, yeni ekonomik sistemin faizi düşürmek bir yana artırdığını Merkez Bankası’nın...

BDDK’nın suç duyurusunda bulunduğu isimlerden Halk TV programcısı gazeteci Emin Çapa, sosyal medya hesabından “Faiz lobisi uçuyor” diyerek, yeni ekonomik sistemin faizi düşürmek bir yana artırdığını Merkez Bankası’nın ve Hazine’nin rakamlarıyla anlattı:
“Faiz Lobisi uçuyor. İktidarın hedefindeki “faiz lobisi”nin, MB’den % 14 faizle kullandığı kredi miktarı tarihi rekora koşuyor. 450 milyar TL aşılmış. % 14 faizle MB’den al, % 25’le Hazine’ye sat. Temiz para. Sorarlarsa “Nass” dersin, “faize karşıyım” dersin.”

DURMUŞ YILMAZ: "SORU SORMAYIN, SUSUN YOKSA..."
İYİ Parti Ankara Milletvekili ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da kurda yaşanan hareketliliği sosyal medyada manipüle ettiklerini ileri sürerek kendisi dahil 26 kişi hakkında suç duyurusunda bulunan BDDK’ya tepki gösterdi. Yılmaz, “Finansal istikrarın ne olduğunu, bankaların güven kuruluşları olduğunu; bu konularda bin düşünüp bir konuşulması gerektiğini bilirim. Böyleyken bu konularda suç duyurusu da ne oluyor. Şu oluyor. Eleştirmeyin, soru sormayın, susun yoksa…” dedi.