Nebati çok iyimser!

Nebati çok iyimser!
Rekorlar kıran döviz kurları, cari açık, rekor faiz ödemeleri, rekor enflasyona rağmen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati çok iyimser. Nebati, "Döviz kuru oynaklığı minimum seviyede. Öngörülebilirliğin arttığı, insanların...

Rekorlar kıran döviz kurları, cari açık, rekor faiz ödemeleri, rekor enflasyona rağmen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati çok iyimser. Nebati, "Döviz kuru oynaklığı minimum seviyede. Öngörülebilirliğin arttığı, insanların hesaplarını çok rahat bir şekilde yapabildiği bir dönemdeyiz. Enflasyon, aralık ayından itibaren baz etkisiyle de olsa hızlı bir şekilde düşmeye başlayacak" dedi.

Nebati, Kastamonu'da AK Parti il teşkilatınca Şerife Bacı Öğretmenevi'nde düzenlen '2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' programına katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nebati, şunları söyledi:

“KİMSE ENFLASYONA EZDİRDİLER DİYEMEZ” DEDİ

"Bu ülke için çalışıyoruz, eser hizmeti için çalışıyoruz. Elimizden gelen her gayreti ortaya koyuyoruz. Dünya bir krizle karşı karşıya kaldığında bu krizin üstünden gelecek her türlü enstrümanı en iyi şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. 20 yıldır bu ülkede hiç ama hiç kimse 'Beni enflasyonun altında ezdirdiler', 'Beni doktorsuz bıraktılar', 'Benim çocuğumu kitapsız bıraktılar' diyemez."