‘Nisana kadar yağ stoku var’ diyen başkana suç duyurusu

‘Nisana kadar yağ stoku var’ diyen başkana suç duyurusu
Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil hakkında “halkı galeyana getirmek ve yağ fiyatlarını yükseltmek” gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.Büyükhelvacıgil,...

Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil hakkında “halkı galeyana getirmek ve yağ fiyatlarını yükseltmek” gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Büyükhelvacıgil, Rusya Ukrayna savaşının başlamasının ardından Rusya limanlarından ayrılamayan ayçiçeği yağı yüklü gemileri dile getirerek, “Market rafları da dahil olmak üzere ülkemizde mart sonu veya nisan ortasına kadar yetecek ayçiçeği stoku vardır” açıklaması yapmıştı.

Bu gelişmelerin yaşandığı dönemde Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ayçiçeği yağı üretimi ve ithalatı ile alakalı ilgili birimlerle toplantı yaptı. Ardından da arz ve stok sıkıntısı bulunmadığını açıkladı.

Yeni Şafak’tan Yasemin Asan’ın haberine göre bu toplantıda Büyükhelvacıgil uyarılarak açıklamalarına özen göstermesi istendi. Daha sonra da vatandaşın alım tercihlerinin yönlendirildiği ve fiyatların sebepsiz yükselmesine sebep olunduğu iddiasıyla BYSD Başkanı hakkında Bakan Kirişci’nin talimatıyla suç duyurusunda bulunuldu.