Odesa valisi: Rusya hava saldırısı düzenledi, tahıl ambarları zarar gördü

Odesa valisi: Rusya hava saldırısı düzenledi, tahıl ambarları zarar gördü
Rusya'nın Ukrayna'nın güneyine yönelik düzenlediği hava saldırılarında, tahıl sevkiyatları için önemli bir tesis olan Tuna Nehri üzerindeki limanlardan birindeki tahıl ambarları hasara uğradı.Odesa valisi Oleh Kiper Telegram...

Rusya'nın Ukrayna'nın güneyine yönelik düzenlediği hava saldırılarında, tahıl sevkiyatları için önemli bir tesis olan Tuna Nehri üzerindeki limanlardan birindeki tahıl ambarları hasara uğradı.

Odesa valisi Oleh Kiper Telegram mesajlaşma uygulamasında yaptığı açıklamada, "Rus teröristler dün gece insansız hava araçlarıyla (İHA) Odesa bölgesine iki kez saldırdılar. Ana hedef, bölgenin güneyindeki liman ve tahıl altyapısı" dedi.

Reuters, haberi doğrulayamadı. Rusya henüz sorulara yanıt vermedi.

Ukrayna hava kuvvetleri, Rusya'nın güneydeki Odesa ve Mykolaiv bölgelerine gönderdiği Rus 13 İHA'sını imha ettikleri açıkladı.

Rusya, Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye'nin aracılık ettiği Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasını uzatmayı reddettikten sonra, dünyanın en büyük tahıl ihracatçılarından biri olan Ukrayna'nın tarım ve liman altyapısına saldırmaktaydı. Saldırılar, Tuna limanları Reni ve Izmail'i de kapsıyor.

Rusya tahıl koridoru anlaşmasından çekilmeden önce, Tuna limanları Ukrayna'nın tahıl ihracatının yaklaşık çeyreğini oluşturuyordu. Tahıl mavnalara yükleniyor, Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyesi Romanya'nın kara suları yoluyla nehrin aşağısına, sonra da Romanya'nın Karadeniz'deki Köstence limanına aktarılıp, oradan da gemilerle gönderiliyordu.(REUTERS)