Ozan Bingöl: Devletin ‘baskı ve cilt gideri’ ile çocuklarımızın 9 yıllık süt masrafını karşılayabilirdik

Ozan Bingöl: Devletin ‘baskı ve cilt gideri’ ile çocuklarımızın 9 yıllık süt masrafını karşılayabilirdik
Okullarda ilk ders zilinin çalması siyasette tartışmaları beraberinde getirdi. Gıda enflasyonu sebebiyle okullarda çocukların yeterince beslenemediği uzmanlar tarafından sık sık dile getiriliyor. Devlet ise bu konuda henüz bir adım...

Okullarda ilk ders zilinin çalması siyasette tartışmaları beraberinde getirdi. Gıda enflasyonu sebebiyle okullarda çocukların yeterince beslenemediği uzmanlar tarafından sık sık dile getiriliyor. Devlet ise bu konuda henüz bir adım atmış değil. Geçtiğimiz günlerde Veli-Der Başkanı Ömer Yılmaz bir öğrencinin günlük 100 liraya yakın masrafı olacağını ve asgari ücretli ailelerin çocuklarına bu parayı vermelerinin mümkün olmadığının altını çizmişti. Yılmaz "Bu ailelerin çocukları aç kalacak" diye de ekledi.

TIKLAYIN- Veli-Der Başkanı Yılmaz: Bir öğrencinin 100 TL’ye yakın masrafı olacak; bu parayı veremeyen velilerin çocukları aç kalacak

Seçimlerin ardından yeni ekonomi yönetimi sık sık kamuda tasarruf sinyali verseler de konuyla ilgili kayda değer bir gelişme kaydedilemedi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Kamuda tasarruf genelgesi" yayımlamasına karşın, genelge kamu kurumları tarafından uygulanmadı. Gazeteci Çiğdem Toker bu konuda kaleme aldığı bir yazıda "Şimşek’in yayımladığı tasarruf genelgesinin ardından yapılan harcamalarda, taşınmaz kiralama ve kırtasiye alım tutarı, bir önceki aya göre düşmüş. Buna karşılık haberleşme, temsil tören ağırlama ve taşıt kiralama harcamalarında tasarruf etmek bir yana önemli artışlar var" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN- Çiğdem Toker: Şimşek’in yayımladığı tasarruf genelgesine kulak asılmadı

Bingöl: 9 yıllık süt ihtiyacı karşılanabilirdi

Gıda enflasyonu karşısında yetersiz beslenmeyle burun buruna olan çocuklara karşın kamudaki "israf" harcamalarının bu ihtiyacı kapatabileceğini yönelik bir hesaplama Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'den geldi. Bingöl, bugün X hesabından yaptığı bir paylaşımda "Sadece 2022 yılında bütçeden yapılan 9 milyar liralık “baskı ve cilt gideri” ile tüm okullarda çocuklarımızın 9 yıllık okul sütü masrafını karşılayabilirdik! Tercihler, tercilerimiz…" ifadelerini kullanarak durumu gözler önüne serdi.