Özgür Demirtaş'tan faiz yorumu: Kimse her şey düzeldi sanmasın, ülke olarak büyük zaman kaybettik

Özgür Demirtaş'tan faiz yorumu: Kimse her şey düzeldi sanmasın, ülke olarak büyük zaman kaybettik
Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararını sosyal medya hesabından değerlendirdi. Demirtaş "Kimse her şey düzeldi sanmasın" diyerek, kararların benzer şekilde devamının önemli olduğunu vurguladı.Demirtaş...

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararını sosyal medya hesabından değerlendirdi. Demirtaş "Kimse her şey düzeldi sanmasın" diyerek, kararların benzer şekilde devamının önemli olduğunu vurguladı.

Demirtaş şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Merkez Bankasının aldığı karar doğru yönde bir karardı. Samimi bir şekilde ve can-ı gönülden tebrik ettim. Ancak kimse her şey düzeldi sanmasın. Bu kararlar benzer hızda ve kararlı şekilde sürmezse ekonomi düzlüğe çıkmaz aynı hatta daha büyük kötülükle devam eder. Ülke olarak büyük zaman kaybettik. Bu faiz artışı 2-3 yıl önce olsa, Dolar/TL çok daha düşük seviyede olacaktı, Enflasyon böylesine patlamayacaktı. Kendimiz ettik, kendimiz bulduk. Şimdi doğru karar alındı. Ama bu kararlar devam etmezse TL'de değer kaybı devam eder. Enflasyon hız kesse bile yüksek kalır. Aman! o yüzden doğrudan bir daha şaşmayalım. Çünkü hepimiz fakirleşiyoruz. Bu ülke hepimizin."