Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası atamalarına: Önemli olan atananın işini yapmasına izin verilmesi

Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası atamalarına: Önemli olan atananın işini yapmasına izin verilmesi
Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'na yapılan başkan yardımcısı atamalarını değerlendirdi. Demirtaş, kararın doğru olduğunu ancak önemli olanın atanan kişilerin işini yapmasına izin verilmesi olduğunu belirtti.Demirtaş...

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'na yapılan başkan yardımcısı atamalarını değerlendirdi. Demirtaş, kararın doğru olduğunu ancak önemli olanın atanan kişilerin işini yapmasına izin verilmesi olduğunu belirtti.

Demirtaş Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

"Merkez Bankasına Cevdet Akçay atamasının doğru olduğunu yazdım. Bu atama çok güzel ama elbette her şeyin düzeleceği anlamı taşımıyor. Önemli olan atanan bu kişinin işini yapmasına izin verilmesi. Olup olmayacağı şu an belirsiz. Umarım olumlu olur. Yüz kez yazdığımı tekrar edeyim. Kurumların bağımsızlığı sağlanmadan başarı gelmez…"

Dün gece Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Merkez Bankası başkan yardımcılığı görevlerinde değişiklik oldu. Buna göre Taha Çakmak, Emrah Şener ve Mustafa Duman görevlerinden alındı. Yerlerine ise Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan atandı.