‘Petrolü Rusya’dan indirimli alıp İtalya fiyatıyla satıyorlar’

‘Petrolü Rusya’dan indirimli alıp İtalya fiyatıyla satıyorlar’
BOTAŞ’ın eski yöneticilerinden enerji uzmanı ve Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu Üyesi Ali Arif Aktürk, KRT TV'de yayınlanan "Haftanın Panoraması" programında, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) petrol üretiminde...

BOTAŞ’ın eski yöneticilerinden enerji uzmanı ve Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu Üyesi Ali Arif Aktürk, KRT TV'de yayınlanan "Haftanın Panoraması" programında, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) petrol üretiminde günlük 2 milyon varil kesinti yapmasının ardından Türkiye’de benzin ve motorine bir haftada üst üste üç kez zam uygulanmasına ilişkin konuştu. Aktürk, “Ukrayna krizinden beri indirimli Rus petrolü alıyorlar ama rafineri çıkışı uluslararası piyasalara endeksli; Rusya’dan iskontolu alıyor, İtalya’ya endeksli fiyatlardan satıyorlar. Bu önlenmeli” dedi.

DEPO DOLU OLSA BİLE…
Eski BOTAŞ yöneticisi enerji uzmanı Ali Arif Aktürk, serbest piyasa kurallarına uyulmaması nedeniyle akaryakıtta haksız artış olduğuna dikkat çekti. Doğal gaz depolarının boş olduğuna ilişkin iddiaları ile ilgili olarak da Aktürk, “İki depo dolu olsa bile kaynağından gaz gelmezse kesinti kaçınılmaz” uyarısında bulundu. (ANKA)