Piyasalar muhalefeti fiyatlıyor: "Yeni bir dönemin başlayacağına inananlar çoğalıyor"

Piyasalar muhalefeti fiyatlıyor: "Yeni bir dönemin başlayacağına inananlar çoğalıyor"
Türkiye pazar günü tarihinin en önemli seçimlerinden birine gidiyor. Siyaset meydanlarında yaşanan sıcak gelişmeler ekonomide de kendisini hissettiriyor. Borsadaki yükseliş, CDS primlerindeki kritik gerileme, bugün açıklanan ve...

Türkiye pazar günü tarihinin en önemli seçimlerinden birine gidiyor. Siyaset meydanlarında yaşanan sıcak gelişmeler ekonomide de kendisini hissettiriyor. Borsadaki yükseliş, CDS primlerindeki kritik gerileme, bugün açıklanan ve CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu önde gösteren anketler sonrası piyasalar muhalefeti fiyatlamaya başladı. Öte yandan Muharrem İnce'nin saat 14.00'da kameraların karşısında geçerek adaylıktan çekildiğini açıklaması borsadaki alımları daha da hızlandırdı.

Ekonomist Yalçın Karatepe Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Pazartesi sabahından itibaren ülkede yeni bir dönemin başlayacağına inananlar hızla çoğalıyor" dedi.

TIKLAYIN- Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı

Borsa İstanbul bugün primli seyrederken, BIST100 endeksindeki yükseliş yüzde 6'yı aştı. Endeks 4,767 puana yükseldi. Bankacılık endeksi ise kazanımlarını yüzde 9'un üzerine taşırken, 4,934 puandan seyrediyor. Ayrıca pek çok hissenin borsada tavan yapması da dikkati çekti.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi temerrüt takası aralık 2022’den bu yana ilk kez 500 baz puanın altını gördü. Risk priminde 42 baz puanlık düşüş izlendi.

 Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından Türkiye'nin dolar cinsi tahvilleri yaklaşık 2.4 sent arttı.

Uzun vadeli tahviller daha çok yükselirken Tradeweb verilerine göre 2045 vadeli tahviller 82 sentin üzerine yükselerek en son bir yılı aşkın süre önce görülen seviyeye çıktı.

ANKETLER NE SÖYLÜYOR?

Öte yandan bugün 4 araştırma şirketinin yayımladığı anketlerde de muhalefetin adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu gözüküyor. İşte o anketler:

KONDA

KONDA anketine göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 49,3 oy alıyor. Ankette Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yüzde 43,7 oy aldığı belirtiliyor.

METROPOLL

Metropoll anketine göre kararsızlar dağıtıldığında Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 49,1, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 46,9 oy alıyor.

PİAR

PİAR Araştırma da son seçim anketini yayımladı. Ankete göre CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ilk turda yüzde 51,3 ile seçiliyor.

YÖNEYLEM

Ankete göre Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 49,5, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 44,4 oy alıyor.

TIKLAYI – KONDA anketi: Seçim, kıl payı ikinci tura kalıyor

TIKLAYIN – KONDA’dan sonra MetroPOLL’den de benzer sonuç: Seçim kıl payı ikinci turda

TIKLAYIN – PİAR’dan da anket geldi: Kılıçdaroğlu ilk turda kazanıyor

TIKLAYIN – Bir anket de Yöneylem’den: İşte adayların oy yüzdeleri

"YENİ DÖNEMİN BAŞLAYACAĞINA İNANANLAR HIZLA ÇOĞALIYOR"

Yöneylem Araştırma da paylaştığı ankette Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 49,5, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 44,4 oy aldığını açıkladı.

Ekonomist Yalçın Karatepe "İnce’nin adaylıktan çekildiğini açıklamasından sonra borsadaki yükseliş hızlandı. Pazartesi sabahından itibaren ülkede yeni bir dönemin başlayacağına inananlar hızla çoğalıyor." dedi.