Popüler yemek sipariş sitesinden "yaya kurye" uygulaması

Popüler yemek sipariş sitesinden "yaya kurye" uygulaması
Türkiye'de özellikle pandemiyle birlikte kargo ve kurye hizmetlerine talep arttı. Öne çıkan yemek sipariş sitelerinden "Yemeksepeti" ise kurye faaliyetlerine bir yenilik getirdi. Yemeksepeti, bisikletle kurye hizmetinin yanı sıra "yaya...

Türkiye'de özellikle pandemiyle birlikte kargo ve kurye hizmetlerine talep arttı. Öne çıkan yemek sipariş sitelerinden "Yemeksepeti" ise kurye faaliyetlerine bir yenilik getirdi.

Yemeksepeti, bisikletle kurye hizmetinin yanı sıra "yaya kurye" hizmeti sunacağını da açıkladı. 1 km’nin altındaki mesafelerde siparişlerin yürüyerek teslim edilebilecek. İstanbul, İzmir, Antalya, Konya, Isparta, Muğla ve Balıkesir'in belirli bölgelerinde bugün itibarıyla yaya kuryeler çalışmaya başladı.

Firma konuyla iligli açıklamasında ise karbon salımını azaltmak için bu yönteme geçtiklerini belirtti.

Yemeksepeti'nin yeni hizmetinin açıklaması ise şöyle: 

“Yemeksepeti kullanıcılarına karbon salımı olmayan teslimatlar sağlarken hizmet standartlarını ve opsiyonlarını daha üst seviyelere taşıyacak olan Yaya Kurye modeli, aynı zamanda Yemeksepeti’nin lojistik ağını genişletme hedeflerine de destek olacak. Karbon salımı yapmadan hizmet vererek Yemeksepeti’nin karbon ayak izi hedeflerine katkıda bulunacak olan bu çevreci teslimat girişiminin yanı sıra elektrikli motosiklet ve bisikletin de teslimat araçlarına eklenmesiyle daha yeşil bir lojistik ağ hedefleniyor.”