Prof. Dr. Bilge Yılmaz: Yüksek faiz altında, artan işsizlikle gene halkımız ezilecek!

Prof. Dr. Bilge Yılmaz: Yüksek faiz altında, artan işsizlikle gene halkımız ezilecek!
Merkez Bankası (MB), politika faizini 750 baz puan artışla yüzde 25’e yükseltti. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, faiz artırma sürecini Arjantin'dekine benzetti, "Kapsamlı bir istikrar programı...

Merkez Bankası (MB), politika faizini 750 baz puan artışla yüzde 25’e yükseltti. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, faiz artırma sürecini Arjantin'dekine benzetti, "Kapsamlı bir istikrar programı ile desteklenmeyen faiz artışları hiçbir sonuç vermez" dedi.

Merkez Bankası en son 2018 döneminde faizi yüzde 24’e çıkarmıştı. Bu kararla faiz 4 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

TIKLAYIN: Merkez Bankası’ndan şahin adım: Faiz yüzde 17,5’ten yüzde 25’e yükseldi

Prof. Bilge Yılmaz, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla faiz artırma kararını değerlendirdi. Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün tam 5 senedir süren akıl dışı politikaların sonuna geldik. Kibir, cehalet ve inat üzerine inşa edilmiş bu sürecin bedelini ne yazık ki milletimiz ödedi ve ödüyor.

"Önce yüksek enflasyon, şimdi de yüksek faiz"

Önce yüksek enflasyon ekonomiyi ve ticaret hayatını tarumar etti. Daha önemlisi küçük imtiyazlı bir grubu devlet eliyle daha zengin etmek için orta sınıfa ağır bedel ödettirildi. Şimdi de yüksek faiz altında, artan işsizlikle gene halkımız ezilecek.

"Zamanında Arjantin de faiz arttırdı"

Kapsamlı bir istikrar programı ile desteklenmeyen faiz artışları, tıpkı Arjantin'de olduğu gibi, hiçbir sonuç vermez. Zamanında Arjantin de çok daha fazla faiz arttırdı. Ama sonuç hüsran oldu. Bu faiz artışı işimizin üç nal ile bir ata kaldığını gösteriyor."