Rekabet Kurumu’ndan bayram öncesi kırmızı et araştırması

Rekabet Kurumu’ndan bayram öncesi kırmızı et araştırması
Rekabet Kurumu, kırmızı et fiyatlarında spekülatif fiyat artışı ya da arz kısıtlanması olup olmadığını tespit etmek için üretimin yoğun olduğu üç ilde ön araştırma başlattı.Rekabet Kurumu, Ramazan Bayramı öncesinde...

Rekabet Kurumu, kırmızı et fiyatlarında spekülatif fiyat artışı ya da arz kısıtlanması olup olmadığını tespit etmek için üretimin yoğun olduğu üç ilde ön araştırma başlattı.

Rekabet Kurumu, Ramazan Bayramı öncesinde kırmızı et fiyatlarında

Rekabet Kurumu, Ramazan Bayramı öncesinde kırmızı et fiyatlarında olağan dışı fiyat artışı ya da arz kısıtlanması olup olmadığının tespiti için ön araştırma başlattı.

Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamada piyasadaki büyük besiciler ve büyük kırmızı et alım-satım merkezlerinde inceleme yapmaya başladı.

Bu kapsamda büyük besicilerin olduğu Kırşehir, Polatlı, İstanbul ve Sakarya gibi yerlerde incelemelerde bulunuluyor.

Ön inceleme çerçevesinde besi hayvanlarının, fiyat artışı beklentisiyle, kesimlerinin bilerek geciktirilip geciktirilmediğinin tespit edilmesi amaçlanıyor.

Rekabet Kurumu, yaklaşık 1 yıl önce de sektöre yönelik benzer bir inceleme gerçekleştirmişti. Rekabet Kurumu mevzuatına göre, gelen başvuru üzerine ya da resen ön araştırma kararı alınabiliyor. Ön araştırma yapmakla görevlendirilen raportör, elde ettiği bilgi ve her türlü deliller ile konu hakkındaki görüşlerini 30 gün içinde Rekabet Kuruluna yazılı olarak bildiriyor. Kurul, ön araştırma raporunun kendisine teslimini takip eden 10 gün içinde, bilgileri değerlendirerek soruşturma açılmasına veya açılmamasına karar veriyor.